Valóban meghackelték a USS Kidd Facebook-oldalát?

Az amerikai tengerészet nem figyelt oda, vagy komolyabb problémák adódtak a héten egy elképesztő hibát felmutató Facebook körül?

 

A USS Kidd (DDG-100) az amerikai tengerészet egyik nevesebb rombolója, ami 2007 óta áll a hadsereg szolgálatában. Ez rendelkezik egy Facebook-oldallal is, amit itt (https://www.facebook.com/USSKiddKeepIt100/) találhatunk. A probléma az volt, hogy a csatahajóhoz teljesen szokatlan módon hirtelen Age of Empires élő adások kezdődtek a közösségi felületen. A tengerészet szóvivője, Nicole Schwegman parancsnok a katonai hírekkel foglalkozó Task and Purpose-nek azt nyilatkozta, hogy a USS Kidd (DDG-100) oldalát feltörték, és a Facebookkal közösen dolgoznak a hiba kijavításán.

Október 3-án kezdődtek a furcsaságok, amikor is a megszokott posztok (a hajóhoz és a fedélzet tagjaihoz kötődőek) helyett hirtelen egy „Hahahahaha.” jött. Néhány órával később, negyedikén már egy „play game.” jött, úgyhogy valaki játszani akart, és innentől jöttek a teljesen szokatlan kommentek („hi everyone”, sziasztok; „hi guys”, üdv, srácok, illetve a fordítást nem nagyon igénylő kedvencünk, a „ffffffffffff”).

Érdekes lehet az időzítés, hiszen a héten a Facebook megfeküdt, a Twitch adatbázisa kiszivárgott (és biztonságilag nem éppen jó állapotú az Amazon közvetítésre szánt site-ja), és most a USS Kidd (DDG-100) is furcsaságokat produkált; bár ezek az adások és posztok eltűntek, néhány kép megőrizte, a szokatlan eseményeket. Mögöttük viszont mi rejtőzhet?

A Task and Purpose (hozzátesszük, hogy okosan) kiemelte az eredeti írásában, hogy a „meghackelték” gyakran informatikailag analfabéta kifejezésként van alkalmazva, és emiatt többször is ez a kifejezés hangzik el, holott csak annyi történt, hogy valaki elfelejtett kijelentkezni az oldalt menedzselő fiókból a munkaidő végén. A tengerészet is aztán kiemelte, hogy nem történt semmi igazán komoly: egy közösségi médiáért felelős menedzserük nem váltott át a hadihajó fiókjáról a személyes profiljukra, mielőtt elkezdtek volna Age of Empire-özni.

A történetnek tehát happy end lett a vége, a USS Kidd (DDG 100) pedig szokatlan módon is, de mégis hírverést kapott. Úgyhogy a nap végén végül mindenki jól járt.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu