Új rendezője van a Diablo IV-nek a Blizzard-botrány következtében

A Diablo IV játék előző rendezője, Luis Barriga egyike volt azon személyeknek, akik elhagyták a Blizzardot, és kellett egy kis idő, mire „a hóviharosok” bemutatták, hogy ki veszi át a helyét.

 

Augusztusban erősítette meg az Activision Blizzard, hogy Luis Barriga távozott a cégtől, igaz, ekkor a cég nem erősítette meg, hogy pontosan miért is hagyta maga mögött a kiadót, de az fix, hogy egyszerre lépett ki Jonathan LeCrafttal (a World of Warcraft egyik tervezőjével), illetve Jesse McCree-vel (a név az Overwatch révén ismerős lehet; ő is egy tervező volna amúgy), és mindkettejüket megnevezték a szexuális zaklatások körüli ügyben.

Ekkor a kiadó azt írta, hogy a Barriga-McCree-LeCraft trió távozott a cégtől, viszont egy mély, tehetséges fejlesztői csapatuk van, akik átvehetik a helyüket, és a megfelelő helyekre elő is léptették az erre kitűzött személyeket. Az Activision Blizzard magabiztos volt abban, hogy az utódok képesek lesznek az előremenetel folytatásában, a játékosoknak biztosított kiváló élmények megvalósításában, illetve abban is, hogy közösen előre tudjanak lépni egy biztonságos, termelékeny munkakörnyezet megvalósítása érdekében.

Ebben ugye nem volt olvasható, hogy ki is az utód. Ez csak egy nettó PR-szöveg volt, ne is kerteljünk. Most viszont tudjuk már, hogy Luis Barriga utódja Joe Shely lett. Az eddigi dizájnvezető közleményében azt írja, hogy ahogy sok játékos, úgy ők is visszanéznek az eddig történt eseményekre. Sok dolog történt az utóbbi három hónap során, és szerinte folytatódnia kell a kemény munkának, ami során értékelik a kitűzött céljaikat, és így a Diablo IV fejlesztése sem állhat le.

Az utóbbi néhány év során egy erős, szenvedélyes csapat jött össze a négyes Diablo IV fejlesztésére, és Shely szerint a franchise rajongói is idevehetőek, ugyanis az értékes visszajelzéseik következtében finomhangolták és mélyítették a játék élményét. Szerinte még hosszú a megteendő út, és bár sok dolog változott, az elkötelezettségük a játék iránt nem.

A Diablo IV nem rendelkezik megjelenési dátummal. 2022 reális lehet, de 2023 sem kizárható, főleg egy pandémia esetén…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu