Menu

PlayStation 5 kontra Nintendo Switch az USA-ban: trónfosztás történt!

A PlayStation 5 letaszította a Nintendo Switchet az Egyesült Államokban, és ezzel megtörte a közel három éve tartó értékesítési vezetést. A hibrid konzol 2018 óta uralta az amerikai piacot, amikor a PS4-gyel versenyzett.

 

A Nintendo Switch világszerte sikert aratott. Azonban minden uralomnak vége van, és a japán vállalatnak ez a vége szeptember folyamán az Egyesült Államokban véget ért, mivel a nemrég megjelent PS5 túladta a hibrid konzolját. Ez a tény véget vetett a Nintendo 33 hónapos dominanciájának, a Nintendo Switch aranykorának, amely 2018 novemberében kezdődött, amikor a Nintendo javaslata eladásokban győzött a PS4 ellen.

Ezt az adatot az NPD Group által közzétett számoknak köszönhetően tudtuk meg, amely szervezet a piaci fogyasztói trendekről szolgáltat információkat. Ennek értelmében, és Matt Piscatella felhasználóra hivatkozva, aki a Twitteren osztotta meg a jelentés főbb pontjait, a PS5 lett a legsikeresebb konzol szeptemberben mind az eladott darabszámban, mind a nyereségben, szakítva a Nintendo vezetésével az országban.

Ugyanis, ahogy ugyanez a felhasználó felidézi, a Nintendo Switch 2018 novembere óta uralta az amerikai színteret, amikor is sikerült felülmúlnia a PS4 eladásait. Ezeket az adatokat olyan egyéb figyelemre méltó szempontok egészítik ki, mint például az, hogy a Madden NFL 22 a szeptember legkelendőbb játéka az Egyesült Államokban, vagy hogy a Tales of Arise rekordokat döntött a történetében azzal, hogy a franchise legkelendőbb játéka lett a piacon töltött első hónapjában. Az ország tíz legnépszerűbb szeptemberi játékát az alábbi listából ismerheted meg:

 

Top 10 legkelendőbb videojáték az Egyesült Államokban

Madden NFL 22

FIFA 22

NBA 2K22

Tales of Arise

Diablo 2: Resurrected

Deathloop

Call of Duty: Black Ops, Hidegháború

Ghost of Tsushima

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Life is Strange: True Colors

 

Playstation 5 kontra Nintendo Switch

A Nintendo Switch trónfosztása az Egyesült Államokban több okból is bekövetkezhetett. Egyrészt a PS5 több területen is teret hódít, bár az utánpótláshiány miatt a Sony fontolgatja saját chipgyár építését , míg a Nintendo Switch OLED premierje okozhatott némi változást a Nintendo Original Switch eladásaiban, amit már láthattunk az Egyesült Királyságban és Japánban is. Ezen túlmenően a Nintendo konzol nem veszített gőzt világszerte, hiszen nemrég megtudtuk, hogy a vezetése továbbra is érinthetetlen az Egyesült Királyságban, ahol visszatért a listák élére egy újabb hétig.

Forrás: 3djuegos

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu