Az Xbox Game Studios vezetője dicséri a Sony sikerjátékait!

Az Xbox Game Studios vezetője, Matt Booty beismerte, hogy a Sony Interactive Entertainment (vagy pontosabban a PlayStation Studios) fantasztikus munkát végzett a blockbuster franchise-aival.

 

Booty a Kinda Funny Gamesnek adott interjújában beszélt arról, hogy ő elismeri a Sony-t, annak stúdiórendszerét, továbbá a vezetőket, mert fantasztikus teljesítményt nyújtanak, és nem nagyon lehet vitatkozni afelől, hogy ők minőségi játékokat csináltak (és csinálnak), és neki sincsen komolyabb kritikája a PlayStation-exkluzív címekkel kapcsolatban.

Booty hozzátette, hogy az Xbox Game Studios igyekszik a rajongók elvárásainak megfelelni, mert van egy bizonyos játéktípus, ami várakozást kelt, ami aztán egy nagyobb lefedettséget teremtő mozgalommá alakul. Ez egy olyan játék lehet, amit szerinte bárki képes játszani, és egy olyan nagy világban játszódik, amit elfoglalhatunk. Az ilyen játéktípusokat az Xbox Game Studios-vezér fontosnak tekinti.

A Microsoft nem akarja lemásolni az Unchartedet vagy a Horizon Zero Dawn-t, de azt Booty kiemelte, hogy az Xboxnak valóban szüksége van több, általános témájú, nagy világú, nagyobb közönséget megszólító játékra. Booty meglátása szerint olyan ponton tart a játékipar, ahol a Crystal Dynamics (a maga tapasztalatával, sikerével és tudásával, kapcsolataival) elérhető lesz, és Daryl Gallagher a The Initiative-nál hasonló szituációba jutott, és a két csapat egymáshoz kötődött. Korábban a Crystal Dynamics nem tekintette magát társfejlesztő stúdiónak. A Microsoft ezt megoldotta (így ők is a Perfect Dark rebooton dolgoznak). Emiatt Booty izgatott, és szerinte túl értékes erőforrásról van szó, hogy kihagyják a lehetőséget…

Ezek után persze jogos lehet a kérdés, hogy az Xbox Game Studios nem tervezi-e a Crystal Dynamics felvásárlását, de mivel már 2009 óta a Square Enix alá tartozik a csapat, a Microsoftnak a teljes Square Enixet be kellene kebeleznie, de mivel a japán cég kezében ott van egy aranyat érő franchise (a Final Fantasy ugyanis nem kispályás név…), valószínűleg jóval több költséggel járna a vásárlás, mint a ZeniMax Media (Bethesda) esetében.

Ettől függetlenül öröm látni, ahogy a Microsoft is gratulál a Sony sikereihez. De mivel a két cég közösen dolgozik a felhős technológiákon, valahol van ott egy kis bajtársiasság is.

Forrás: PSL, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu