Black Adam: új részletek a Pierce Brosnan alakította Dr. Fate-ről

A Black Adam-ről a DC FanDome-on hallhattunk először, ahol Hiram Garcia producer több mindent is elárult a titokzatos Dr. Fate-ről, akit Pierce Brosnan alakít a filmben. Igazán sokoldalú hőst látunk majd, több értelemben is.

 

Hónapokig tartó teaserek és Dwayne Johnson Instagram-posztjai után a DC FanDome rendezvényen ebben a hónapban mutatta be a stáb először hivatalosan a készülő Black Adam-filmjét, amely – ahogy az már többször elhangzott – megváltoztatja a DCEU hierarchiáját. Míg Johnson nagyon hangzatos és látványos volt, ha a saját karakteréről van szó a filmben, addig a hétvégéig Pierce Brosnan Kent Nelsonja, alias Dr. Fate sokkal inkább rejtély volt, legalábbis ami a misztikus DC-karakter ezen iterációját illeti. A múlt hétvégén megjelent „sizzle reel” bemutatása mellett azonban a film producere, Hiram Garcia beszélt Brosnan filmbeli szerepéről és az Amerikai Igazság Társaságához fűződő kapcsolatáról is.

„Amikor Pierce Brosnant nézed, egyszerűen elkápráztat. Attól a pillanattól kezdve, hogy belép, a forgatáson egyszerűen mindenkit felvillanyoz. Annyira elbűvölő” – mondta Garcia. „Annyira jól kezeli a képernyőn való jelenlétet, abban a pillanatban, ahogy belép a látótérbe. És látni őt az összes fiatal színészünkkel is, olyan jó, ahogy együtt lógnak vele, ahogy ismerkednek egymással. Mindannyian igazán közeli barátok lettek ezen a forgatáson, és rengeteget lógtak a pihenőidőben is. Érezni lehetett ezt az energiát és ezt a kémiát, amikor a képernyőn együtt voltak. Ez egy álom szereposztás volt.”

„Dr. Fate olyan különleges karakter, lényegében ő és Hawkman, az idősebb államférfi, egy ilyen univerzumban” – magyarázza Garcia. „Már nagyon régóta léteznek. Mindkettőjüknek lenyűgöző története van. Pierce képes volt rátapintani arra a súlyra, arra a kiegyensúlyozottságra, ami Dr. Fate évezredes bölcsességével, és ami ezzel a sisakkal jár. Azt hiszem, ezt különleges módon tudta kihasználni. És közben érezni lehetett, hogy a többi szereplő is felnőtt hozzá. Mert bármikor, amikor James Bond jön, és most ő lép be, és most ő lesz, ahogy mondtad, Kent Nelson, Dr. Fate, az nagyon király dolog. „

 

 

Johnson a Twitteren osztotta meg a filmről készült négyperces videót, amiben először láthattuk az Amerika Igazság Társaságát – Hawkman (Aldis Hodge), Atom Smasher (Noah Centineo), Cyclone (Quintessa Swindell) és Doctor Fate (Pierce Brosnan). A filmben Johnson újra együtt dolgozik Jaume Collett-Serra Jungle Cruise rendezővel, a főszerepben pedig Sarah Shahi, mint Adrianna Tomaz. További szereplők: Uli Latukefu, Marwan Kenzari, Mohammed Amer, James Cusati-Moyer és Bodhi Sabongui.

Garcia már korábban kifejtette, hogy Black Adam nem csak egy újabb szuperhős, aki egy dolgot tud, hanem egy egész arzenálnyi képességgel rendelkezik, amit a filmben pusztító hatásra fog használni. „Ez egy elképesztő képességekkel rendelkező karakter. Szupersebességgel rendelkezik, tud repülni, és világrengető ereje van, hogy csak néhányat említsek” – magyarázta a Collidernek még az év elején.

 

 

„Azt akartuk, hogy a mozilátogatók ezt az egész film során érezzék. Nem fogják látni, hogy csak egyszer használja a szupersebességet, aztán vége, ez az arzenáljának része. Gyakran előfordul, hogy a képességek háttérbe szorulnak, amikor ilyen karakterekről van szó, de a sok célunk egyike az volt, hogy a folytonosságot ott tartsuk, és a mércét feszegessük a tekintetben, hogy hogyan csináljuk. Például a technológiát, amit arra használunk, hogy Black Adam repülni tudjon, még soha nem csinálták korábban. Ez teljesen egyedi. Kritikus fontosságú volt számunkra, hogy különlegesnek, hitelesnek és valóságosnak hasson. [Jaume [Collet-Serra rendező] ezt a szívén viselte. A speciális effektekért felelős csapatunk Oscar-díjasok, és mi természetesen munkára fogtuk őket.”

A Black Adam 2022. július 29-én érkezik a mozikba.

Forrás: Boss Logic

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu