Dűne: a második rész forgatása 2022-ben kezdődhet, de van egy rossz hírünk is

MOZI HÍREK – Denis Villeneuve reméli, hogy elkezdődhet a Dűne: Part Two 2022 őszén, viszont kitart egy fontos szempont mellett, amely a film vetítésére vonatkozik.

 

A Dűne rendezője, Denis Villeneuve ünnepli a hírt, hogy a Dűne: Part Two immár hivatalosan is zöld utat kapott, és a rendező elárulta, hogy a várva várt folytatás remélhetőleg leghamarabb 2022 őszén kerülhet kamerák elé… Arra a kérdésre, hogy a Dűne 2. tavasszal már foroghat-e, Villeneuve nevetve válaszolt: „Nem, az túl korai lenne. Még rengeteg munka vár ránk. Valószínűleg inkább ősz felé lenne, és még az is gyors lenne”.

Bár Villeneuve természetesen el van ragadtatva, hogy lehetőséget kapott Paul Atreides történetének folytatására, a rendező már most érzi a nyomást. Bár a produkció már most is előnyben van, még mindig rengeteg munka vár rá, és Villeneuve mindenáron szeretné, ha a forgatásokat minél hamarabb elkezdenék, amilyen hamar csak emberileg lehetséges.

„Ez fantasztikus hír, de egyben egyfajta teher is. A jó hír az, hogy a munka nagy része már megtörtént a tervezés, a szereposztás, a helyszínek és az írás tekintetében. Tehát nem a nulláról kezdjük. Ez nem egy hosszú időszak, de megpróbálok szembenézni ezzel a kihívással, mert számomra fontos, hogy a közönség minél hamarabb láthassa a második részt. Ez nem egy folytatás, ahol egy újabb epizód vagy egy másik történet ugyanazokkal a szereplőkkel. Valójában közvetlen folytatása van az első filmnek. Ez a második része annak a nagy, hatalmas filmnek, amit megpróbálok megcsinálni. Szóval minél hamarabb, annál jobb.”

 

Csak moziban!

 

Amellett, hogy Villeneuve eltökélt szándéka, hogy gyorsan forogjanak a kamerák, van egy másik Dűne 2. elem is, amihez Villeneuve ragaszkodik: a kizárólagos mozibemutató. Az első Dűnével ellentétben, amely a Warner Bros. egyidejűleg az HBO Max és a mozikban való megjelenési stratégiájának része volt, Villeneuve most kijelentette, hogy a második rész csak a nagyvászonra kerül, és ez kulcsfontosságú volt abban, hogy biztosítsa a visszatérését a folytatáshoz.

„Számomra ez nem képezhette vita tárgyát. Imádom a streaminget. Állandóan streaminget használok. De még mindig úgy gondolom, hogy a kortárs filmeknek is meg kell kapniuk a lehetőségüket. Minden filmnek megfelelő időt kell kapnia a mozikban. A filmszínházi élmény számomra a filmes nyelvezet középpontjában áll.”

A bejelentés, hogy a Dűne: Part Two hivatalosan is folytatódik, nagy megkönnyebbüléssel töltötte el mind az alkotókat, mind a közönséget, akik már elmerültek az első Dűne-rész epikus terjedelmében. Köszönhetően annak, hogy az első film világszerte 223,2 millió dolláros bevételt hozott eddig 165 millió dolláros gyártási költségvetéssel szemben, a stúdió most már alig várja, hogy Villeneuve befejezze filmjét.

„A Legendary örömmel folytatja hivatalosan is a Dűne második részét… továbbra is Frank Herbert csodálatos könyvei alapján” – áll a Legendary stúdió közleményében. „Nem jutottunk volna el idáig Denis rendkívüli víziója és tehetséges stábja, az írók, a sztárszereplők, a Warner Bros. partnerei és persze a rajongók elképesztő munkája nélkül!”

Dűne: A második rész a tervek szerint 2023. október 20-án kerül a mozikba – HBO streaming pedig ezek szerint megjelenéskor ezúttal nem várható.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu