Az Uncharted forgatókönyvírójának új stúdiója csatlakozik a Marvelhez és egy AAA játékot fejleszt

A Skydance New Media bejelentette, hogy az Uncharted társalkotója, Amy Hennig egy narratív akció-kalandjátékon dolgozik a Marvel Entertainmenttel együtt.

 

Hennig és az Electronic Arts korábbi vezetője, Julian Beak 2019-ben indítottak új játékstúdiót a San Francisco Bay Area-ban és a kaliforniai Santa Monicában, és 2020 második felétől kezdve dolgoznak a játékon.

Hennig a Naughty Dog társalkotójaként híresült el a korai Uncharted-játékokról, amelyek kidolgozott narratívákat meséltek el és árnyalt karaktereket szerepeltettek, például Nathan Drake és Sully karaktereinek történetén keresztül. Emellett az Electronic Artsnál és a Crystal Dynamicsnál is dolgozott két évtizedes játékokkal kapcsolatos munkássága során, amiért számos kitüntetést és díjat kapott.

Nem meglepő, hogy a Marvel – amely az Insomniac játékaival, például a Marvel’s Spider-Man és a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales című játékokkal remekül boldogult – Hennighez fordult, hogy dolgozzon egy „narratíva-központú, blockbuster akció-kalandjátékon, amely egy teljesen eredeti történetet és a Marvel-univerzumról alkotott felfogást tartalmaz”.

Ez az első kezdeményezés a Skydance új játékstúdiójától, amelyet a David Ellison vezette Skydance Media – amely olyan filmek készítője, mint a Mission Impossible és a Terminátor – a játékok, a film és a televízió kreatív konvergenciájának megteremtésére irányuló törekvés részeként hozott létre.

„Nem is tudnék jobb partnert elképzelni a Marvelnél az első játékunkhoz” – mondta Hennig, a Skydance New Media elnöke egy nyilatkozatban. „A Marvel-univerzum megtestesíti az általam imádott pulp kalandfilm műfajának minden akcióját, rejtélyét és izgalmát, és tökéletesen alkalmas egy interaktív élményhez. Megtiszteltetés, hogy egy eredeti történetet mesélhetünk el azzal az emberséggel, összetettséggel és humorral, ami a Marvel karaktereket olyan maradandóvá teszi, és lehetővé teszi a játékosaink számára, hogy megtestesítsék ezeket az általuk szeretett hősöket.”

Ennek a teljesen új interaktív élménynek az elkészítéséhez a Skydance New Media egy olyan fejlesztőcsapatot gyűjtött össze, amely több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az akció- és kalandjátékok terén, valamint a film, a televízió és a képregények világából érkező kreatív tanácsadók sokszínű csapatát. A játékon körülbelül 20 ember dolgozik a stúdióban, további 30 pedig külső partnerek között.

A Skydance-nek a virtuális valóság játékokon dolgozó csapatai is vannak. A Skydance New Media elmondta, hogy csapata lézerfókuszban áll a hagyományos játékplatformok és a feltörekvő streaming szolgáltatások számára készített, nagy valósághűségű, gazdag interaktív élmények létrehozására, amelyeket úgy terveztek, hogy vonzóak, hívogatóak és elérhetőek legyenek a globális közönség számára.

„Amy évtizedek óta meghatározza a narratív kalandjátékok színvonalát, és örülünk, hogy együttműködhetünk a Skydance tehetséges és tapasztalt New Media csapatával” – mondta Jay Ong, a Marvel Games vezetője a közleményben. „Ambíciójuk és elképzelésük, hogy innovatív szórakoztatást készítsenek a szeretett Marvel IP felhasználásával, már az első találkozásunkkor nyilvánvaló volt. Izgatottan várjuk, hogy többet is megoszthassunk a Marvel-rajongókkal, amikor eljön az ideje”.”

Beak, a Skydance New Media ügyvezető alelnöke a következőket nyilatkozta: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Marvel-univerzumon belül dolgozhatunk egy saját, gazdag narratíván. Jay és csapata a Marvel Gamesnél segít nekünk abban, hogy az elképzelhető legjobb élményt nyújtsuk”.

A Skydance egy diverzifikált médiavállalat, amelyet 2010-ben alapított David Ellison, az Oracle alapítójának, Larry Ellisonnak a fia, hogy magas színvonalú, eseményszintű szórakoztatást hozzon létre a globális közönség számára. A stúdió jelenleg a Top Gun című játékon dolgozik: Maverick című filmen. A Skydance filmjei eddig több mint 6 milliárd dollárt hoztak a kasszáknál. A Skydance befektetési partnerei közé tartozik a Tencent Holdings, a Redbird Capital, a CJ ENM és az Ellison család.

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu