A Mátrix Feltámadások egy twitter posztban trollkodott egyett a Facebook átnevezése kapcsán

MOZI HÍREK – A Mátrix Feltámadások hivatalos Twitter-fiókja is csatlakozott a Facebook virtuális valóságon alapuló, Meta névre keresztelt átnevezése miatti online viccelődéshez.

 

A közelgő Mátrix Feltámadások hivatalos Twitter-fiókja gúnyolódott a Facebookon, miután Zuckerberg cég nemrég bejelentette, hogy Meta néven újjáalakult. A negyedik Mátrix-film a tervek szerint újra bemutatja a nézőknek a Mátrix sci-fi jövőjét, az emberek felett uralkodó, gonosz mesterséges intelligencia által irányított világ hamis szimulációját, amelyben a messianisztikus hős Neo (Keanu Reeves) harcol a gépek ellen. Az eredeti rendező, Lana Wachowski visszatér a franchise-hoz, amely legutóbb 2003-ban került a mozikba a trilógia utolsó részével, a Mátrix: Forradalmakkal. Wachowski mellett az eredeti szereplők, Keanu Reeves, Carrie-Ann Moss, Jada Pinkett-Smith és Daniel Bernhardt is visszatérnek a sorozatba, az új arcok között pedig az Aquamanből ismert Yahya Abdul-Mateen II is feltűnik Morpheus szerepében.

Tegnap Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója bejelentette, hogy a közösségi médiaóriás megváltoztatja nevét Meta névre, hogy a különböző platformjait egy ernyő alatt egyesítse. Zuckerberg emellett bejelentette a Metaverse nevű virtuális valóság világgal kapcsolatos terveit is, amelyben az internet jövőjét látja. Zuckerberg tesztanimációkban mutatta be egy olyan közös virtuális világra vonatkozó terveit, ahol az emberek online interakcióba lépnek egymással, szétfeszítve a közösségi média és a valóság közötti különbséget. A metaverse elnevezés az 1992-es Snow Crash című sci-fi regényből származik, és Zuckerberg tervei szerint a koncepció egy évtizeden belül a mindennapi élet részévé válhat.

A Mátrix Feltámadások saját moziplakátját parodizáló új tweetben viccelődött a hírrel. A film újraposztolta a nemrég készült promóciós plakátját, amelyen a Mátrix-filmek ikonikus piros és kék pirulái láthatóak, amelyeket a rajongók az elnyomás vagy az anarchia választásának szimbólumaként fogadtak el a gonosz irányításával szemben. A plakáton eredetileg a film „A választás a tiéd” szlogenje szerepelt, de az új paródiaváltozat a „#Meta” hashtag mellett a „Most, valós események alapján” („Now, based on real events” feliratot is hozzáteszi, közvetlenül utalva ezzel a nemrég megjelent Facebook-hírre. Az eredeti posztot alább láthatod:

A poszt egyenesen a Facebookot ekézi furcsa új tervei miatt. A vállalatot az elmúlt években számos kritika érte az online biztonság állítólagos hiánya és a gyűlöletbeszéd engedélyezése miatt. A Mátrix Feltámadások poszt a mesterséges intelligencia uralmával, a magánéletbe való behatolással és a szimulációval kapcsolatos valós aggodalmakra hívja fel a figyelmet. Az eredeti Mátrix filmtrilógia számos rajongója elméleteket és filozófiákat fejtett ki arról, hogy az általunk ismert élet valóban egy gépi szimuláció lehet-e, és a legutóbbi hírek csak tovább fokozták a vitát.

A teljesen szimulált világ erkölcsiségéről szóló viták számtalan sci-fi disztópia témája, köztük az eredeti Mátrix-filmek, valamint a Ready Player One című könyv és film. Amint bejelentették a Metaverse-t, a filmek rajongói máris összehasonlításokat tettek a Facebook és az irányító gépek között. A Mátrix Feltámadások és a Facebook közelmúltbeli átnevezési sztorija közötti kapcsolat azonban nem meglepő. A Mátrix-filmek az ötletes marketingstratégiákról ismertek, kezdve az internet korai, 1999-es felhasználásával, a „Mi a Mátrix?” című weboldal az online marketing korai példája. Valóban, a VR-realitás valós lehetősége, amelyben az emberek élethűen érintkeznek egymással, csak növeli egy új Mátrix-film relevanciáját és szükségességét, és a nézők további óva intő jeleket láthatnak arra nézve, hogy mi jöhet még, amikor a Mátrix Feltámadások a mozikba kerül.

Forrás: Business Insider

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu