Shang-Chi 2: 2023-ra tervezik a forgatást

Egy új jelentés szerint másfél év múlva kezdődhet a Shang-Chi 2 forgatása. Pedig a rendező nem is szeretne (csak) ilyen filmeket csinálni.

 

A Marvel Cinematic Universe tovább folytatódik (kétségtelenül még jóval azután is, hogy mindannyian porrá leszünk), de most egy, a jövőbeli Marvel-projekteket részletező jelentés szerint a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája sikeresen létrehozta saját franchise-ját, amelynek produkciós stábja 2023-ban kezdi meg a forgatásokat. A The GWW jelentése szerint a Shang-Chi 2 még egy kicsit odébb van, a 2023-as gyártási dátum 2024-es megjelenést sejtet, de az új MCU-hős első részének kritikai és pénzügyi sikerén felbuzdulva a közönség hamarosan még többet kaphat a kung-fu mesterétől.

A szeptemberben megjelent Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája Shang-Chi történetét meséli el, aki egy képzett harcművész, akit apja, Wenwu már fiatalon bérgyilkossá képzett ki. Miután elhagyja a Tíz Gyűrű szervezetet, és úgy dönt, hogy normális életet él San Franciscóban, Shang-Chi-t hamarosan visszahúzza a szövetség titkos világa, és kénytelen szembesülni a múltjával, amiről már azt hitte, hogy maga mögött hagyott.

A címszerepet alakító Simu Liu mellett Awkwafina, Meng’er Zhang, Fala Chen, Florian Munteanu, Benedict Wong, Michelle Yeoh és Tony Leung főszereplésével a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája sikeresen bevezette a Marvel Moziverzumba a harcművészetek és a mágia eddig felfedezetlen világát, és egyben bemutatta a film ázsiai főszereplős változatát. A Marvel-filmekre manapság jellemző módon a Shang-Chi több, ún. „post-credits” jelenettel zárul, amelyek eseményei minden bizonnyal a folytatásba vezetnek majd.

 

 

Simu Liu és Awkwafina várhatóan visszatérnek a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája 2-ben, a rendező Destin Daniel Cretton pedig már korábban kijelentette, hogy szeretne visszatérni a folytatáshoz, annak ellenére, hogy kezdetben aggályai voltak egy ilyen hatalmas franchise-hoz való csatlakozással kapcsolatban. „Igen, igen, szívesen” – mondta a rendező, amikor arról kérdezték, hogy érdekelné-e egy Shang-Chi folytatás irányítása. „Amikor ezt mondtam az ügynökömnek, akkor ez valós volt. Alapvetően csak annyit mondtam az ügynökömnek, hogy ‘Nem akarok ilyen típusú filmeket csinálni’. Tudom, hogy a karrierem olyan szakaszába értem, amikor az ügynökök könnyen megpróbálnak ebbe az irányba terelni, de én nem éreztem, hogy ezt akarnám. Ennek egy része egyértelműen a félelem volt. Félelem attól, hogy elveszítem a kreatív irányítást.”

Egyelőre a Marvel Moziuniverzum következő fázisának több mint elég dolga van. A közönség még mindig várhatja 2021-ben az Örökkévalók és a Pókember: Nincs hazaút című filmeket, míg jövőre több folytatás is a vászonra kerül, köztük a Doctor Strange az őrület multiverzumában, a Thor: Szerelem és mennydörgés és a Fekete Párduc: Wakanda Forever. Ami pedig 2023-at illeti, amikor állítólag a Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája 2. részét is elkezdik gyártani, a Marvel még több folytatást szabadít a mozikba A galaxis őrzői Vol. 3 és a Hangyaember és a Darázs: Quantumania formájában, mielőtt bevezetnék a szuperhőscsaládot, a Fantasztikus Négyeket.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu