Back 4 Blood vs Left 4 Dead 2: elképesztő végeredmény!

Többen játszanak a Left 4 Dead 2-vel, mint a Back 4 Blooddal. A Steamen mért számok szerint a Turtle Rock legújabb projektje alulmaradt 12 éves elődjével szemben!

 

A SteamDB gyors áttekintése azt mutatja, hogy a játékosok tömegesen tértek vissza a Left 4 Dead 2 játékhoz a szellemi utód, a Back 4 Blood október 12-i megjelenése után, olyannyira, hogy a régebbi játék már népszerűbb, mint az újabb.

Az eredeti Left 4 Dead fejlesztői, a Turtle Rock Studios által irányított, hasonló nevű Back 4 Blood sokak szerint egyenesen a cég korábbi kooperatív lövöldéjének folytatása. A Back 4 Blood követi a Left 4 Dead győztes receptjét: egy négyfős csapat feladata, hogy hosszú, bonyolult, procedurálisan generált zombihordákkal teli, hétköznapi és különleges zombihordákkal teli pályákon jusson el A pontból B pontba. Az új játék alapvetően rendben van, bár talán túlságosan is túlkomplikálták bizonyos részeit.

A Left 4 Dead 2 viszont annyira jó, hogy közel 12 évvel az eredeti megjelenése után is robusztus közösségnek örvend. A SteamDB szerint a Back 4 Blood megjelenése után kicsit visszaesett a játékosbázis, de azóta újra feltámadt, és a hét elején megelőzte az újabb játékot. Nem vagyok statisztikus, de ezt a grafikont elnézve olyan, mintha a Back 4 Blood megjelenése közvetlenül a Left 4 Dead 2 újjáéledéséhez vezetett volna, mivel az előbbi számai drámaian csökkentek, míg az utóbbié felgyorsult.

Jelen állás szerint 23 816-an játszanak a Left 4 Dead 2-vel, szemben a Back 4 Bloodba bejelentkezett 17.474 fővel.

Bár a Left 4 Dead 2 árát a hétvégére mindössze 1,99 dollárra csökkentő halloweeni akciónak is köze lehet a játékosok számának legutóbbi emelkedéséhez, az elmúlt év egészében véve elég jól alakult a játék számára. A GitHyp jelentése szerint a Left 4 Dead 2 játékosbázisa 2021-ben aktívabb volt, mint az elmúlt hat évben bármikor, bár meg kell jegyezni, hogy a hétvégi 80%-os leárazás nem az első volt, amit idén élvezhetett.

Persze ez az eredmény nem számol a konzolokkal, ahol csak a Back 4 Blood ingyenes a több tízmillió Xbox Game Pass-előfizető számára.

A Back 4 Blood mintha mindig is a Left 4 Dead 2 árnyékában élt volna, és a Turtle Rock láthatóan nyugodtan támaszkodott erre az örökségre, amikor új projektjének nevet adott. Ennek ellenére nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy valami alapvetően nincs rendben a Back 4 Blooddal. Ami a Left 4 Dead örökségének csodálatos folytatása lehetett volna, az ehelyett egy csomó felesleges marhasággal – például a fegyverek közötti statisztikák összehasonlításával és a pakliépítéssel – terhelt, ami túl gyakran megállítja az akciót.

A Back 4 Blooddal töltött rövid idő alatt gyakran azon kaptam magam, hogy azon gondolkodom, miért nem játszom inkább a Left 4 Dead 2-vel. Azt hiszem, nem voltam egyedül.

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu