A Final Fantasy XIV Endwalker új trailerrel készül a megjelenésre, de rejteget egy váratlan késést [VIDEO]

Az MMO régóta várt ötödik bővítménye, az Endwalker a tervek szerint jövő hónapban érkezett volna, de a Square Enix még egy kicsit várat minket.

 

A Final Fantasy XIV példátlan sikernek örvend, a Square Enix népszerű MMORPG-je máris a franchise történetének legjövedelmezőbb játéka lett, és még a saga atyja, Hironobu Sakaguchi is bevallotta, hogy annyira rajong a játékért, hogy még aludni sem hagyja abba a játékot. A játék nagy támogatást kap a rajongóktól, és a jövő hónapban egy jelentős bővítést kellett volna kapnia.

Az FF XIV Endwalker egy olyan narratív lezárása lesz, amely már tizenegy évnyi történettel rendelkezik, körülbelül 30%-kal több tartalom révén a sztori és a mozgóképek terén, mint a kiváló Shadowbringers. Az elvárások nagyok, a vágy, hogy megkapjuk, még nagyobb, azonban a Square Enix bejelentette egy kis késés.

A hírrel maga a játék rendezője, Naoki Yoshida volt a felelős, aki elárulta, milyen okok vezették őt erre a lépésre. „A megjelenési dátum megváltoztatása mögött a legfontosabb tényező a saját önzőségem volt, mint a játék rendezője” – mondta Yoshida, utalva arra, hogy érdeke az Endwalker minőségének biztosítása.

Yoshida ragaszkodott ahhoz, hogy ez a bővítmény mennyire fontos lesz a történet és a MMO jövője szempontjából. A rendező emlékeztetett arra is, hogy a játék még sokáig folytatódni fog, azonban az Endwalker narratív és cselekménybeli súlya miatt a rendező úgy érzi, hogy a csapatnak „a legapróbb árnyalatokat is ki kell igazítania”. Mint Yoshida közölte, a nagyszerű bővítmény tartalma mögött álló nagy erőfeszítés arra késztette őket, hogy csökkentsék a végső minőségi ellenőrzéseket, és ezzel a plusz idővel kívánják biztosítani a játék „stabilitását” a megjelenéskor. Az Endwalker december 7-én érkezik. A megjelenési dátum változása egyben az új kiegészítő korai hozzáférési ütemtervének eltolódását is jelenti azok számára, akik előrendelték azt. A korai hozzáférés mostantól 2021. december 3-án kezdődik.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu