Lies of P: játékmenetes ízelítő az alfából [VIDEO]

Közel fél évvel a Lies of P játék bejelentése után a Neowiz (a kiadó) és a Round8 Studio (a fejlesztő) egy rövidebb betekintést nyújt a Pinokkió-témájú Souls-klónba.

 

Egy fantasztikusan barokk akció-RPG-nek jellemezte a kiadó a játékot, amit természetesen Carlo Collodi klasszikus novellája ihletett. A videóban Krat, a régen gyönyörű, ma romokban heverő várost láthatjuk, amiben a borzalmas, őrült gépek uralják a terepet, és P-nek meg kell találnia Geppetto urat, amivel talán meg lehet fordítani a szituációt. A videóban még fel lehet fedezni az ellentámadásokat, a fegyverkínálatot, illetve Pinokkió gépkarját, ami kiegészítő eszközként, vagy fegyverként is szolgálhat, mivel így egyedi képességekre is szert tehetünk (a csáklyázás is közéjük tartozik).

Sajnos még egy kicsit várnunk kell a további részletekre, ugyanis a november 17-e és 21-e között futó G-Staron hallunk majd a játék történetéről és funkcióiról. Addig is ezt írtuk májusban: „A Lies of P Steam-oldala szerint Krat elhagyatott vasútállomásán térünk magunkhoz (ezt a szokatlan helyen történő ébredést eléggé sok játék használja, nem?). A város tele van őrülettel, és egyetlen kiindulópontunk van. Előttünk van egy cetli, amin annyit olvashatunk, hogy találjuk meg Gepetto urat, aki a városban tartózkodik. Naná, hogy Pinokkiót irányíthatjuk, de itt egy bábu mechanoid lesz. Senkiben sem lesz érdemes bízni, ugyanis senki sem fog nekünk segíteni Gepetto megtalálásában.

Mindig hazudni kell a többieknek, hogy emberré váljunk, így már emiatt is lehetne mondani, hogy a klasszikus sztori ihlette a Lies of P-t, ami egy Souls-klón lesz egy sötét, könyörtelen századfordulós világban. (Ennek amúgy Belle Epoque a szakkifejezése; ez az 1880-1914 időszakot takarja.) Az emberiség odaveszett ebben a korábban még szép városban, ami inkább egy élő pokollá változott, tele sikításokkal. Egy elegáns világról van szó, tele feszültséggel, egy mélyebb harci rendszerrel, illetve egy magával ragadó történettel. (Persze az alapsztorit mindenki ismeri: emberré válás a cél, de ennek kerete lehet még érdekes.)

Krat városa remekül ábrázolja az összeomlást. Egymáshoz kapcsolódó, procedurálisan (mondhatni véletlenszerűen) generált küldetésekkel rendelkezik a játék, és ezek végkimenetele attól függ, hogy miként hazudunk, és a döntéseink meghatározzák majd a történet végét is. Többféleképpen is lehet fegyvereket kombinálni, hogy valami újat hozhassunk létre. A legjobb kombinációk után kutatni kell, de így cserébe valami igazán különleges lehet a kezeink között. Mivel Pinokkió egy bábu, változtathatunk testrészein, amivel új képességekre tehet szert, de nem minden újítás jó a harcokra: lesz, ami máshol lesz használható „alkatrész”.”

A Lies of P PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re készül, pontos megjelenési dátumát (2023…) pedig a Neowiz még nem közölte.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu