Menu

Todd Howard jobb mesterséges intelligenciát és több mélységet akar játékaiba

A Bethesda Game Studios vezéregyénisége, Todd Howard például arról is beszélt, hogy mennyit is kell még várnunk a The Elder Scrolls VI-ra.

 

Howard az IGN-nek adott interjújában azt mondta, hogy a The Elder Scrolls VI-on nem nagyon kezdődött még komolyabb munka el, és nem zárja ki, hogy a TES V: Skyrim után tizenöt év telik el, mire a hatos megjelenik. Todd Howard hozzátette, hogy szereti, ha két év van az előkészítő munkálatokra, majd két év a teljes gyártásra, és a Bethesda inkább csak egy-egy projekten dolgozik egyszerre. Mivel a Starfield 2022-ben jut el hozzánk, ki lehet számolni: 2026 vége lehet a reális megjelenési időszak a The Elder Scrolls VI számára.

Todd Howard szerint az nem jó, hogy másfél évtized telik el a két The Elder Scrolls között. Azt kívánná, hogy bárcsak lenne egy varázspálcája, hogy az általuk kívánt játékot hamar megvalósítsák, miután az előző kijött. Persze a Bethesda Game Studios mást is csinálni szeretne: a Fallout 4 nagy siker volt, sok időt töltöttek vele, a Fallout 76-nál pedig az online-ba léptek bele. A Starfielddel pedig azt valósítják meg, hogy egy új univerzumban játszhassunk, és ezt régóta tervezték, és erre most látta a legjobb alkalmat (kb. most vagy soha). A The Elder Scrollsra franchise-ként jól gondolnak főleg a TES Online miatt, és most látta megfelelőnek a Starfield megvalósítását.

És mi a helyzet a Fallouttal? Todd Howard szerint ez az IP is a DNS-ük része, és más emberekkel is dolgoztak rajta időről-időre, és nem tudja elmondani, hogy mi fog vele történni. Egy egyoldalas vázlat már megvan a Fallout 5-re, majd itt ismét elővette a varázspálcás gondolatmenetet. (Itt persze mi hozzátennénk, hogy az Obsidian Entertainmentet Howard már nem tudja megakadályozni a Falloutban, hiszen Tim Cain és Leonard Boyarsky lényegében egy „nem-Falloutot” csinált a folytatást kapó The Outer Worldsszel, hiszen az Obsidian és a Bethesda Game Studios is a Microsofté.)

Howard arról is beszélt, hogy sok elemében nem eléggé mélyek a játékai, és itt főleg a TES V: Skyrimra gondolt. Ezt persze bármire lehetne mondani, de most már az a gondolatuk, hogy akármilyen rendszert is teremtenek, mennyire mélyre tudják megvalósítani azt. Aztán kiemelte, hogy miképp lépnek velünk interakcióba a mesterséges intelligencia és az NPC-k párosa: ezek kapcsán is fejlődést szeretne elérni.

A Starfield egy év múlva, 2022. november 11-én fog megjelenni Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: WCCFTech, PCGamer

 

 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu