Todd Howard jobb mesterséges intelligenciát és több mélységet akar játékaiba

A Bethesda Game Studios vezéregyénisége, Todd Howard például arról is beszélt, hogy mennyit is kell még várnunk a The Elder Scrolls VI-ra.

 

Howard az IGN-nek adott interjújában azt mondta, hogy a The Elder Scrolls VI-on nem nagyon kezdődött még komolyabb munka el, és nem zárja ki, hogy a TES V: Skyrim után tizenöt év telik el, mire a hatos megjelenik. Todd Howard hozzátette, hogy szereti, ha két év van az előkészítő munkálatokra, majd két év a teljes gyártásra, és a Bethesda inkább csak egy-egy projekten dolgozik egyszerre. Mivel a Starfield 2022-ben jut el hozzánk, ki lehet számolni: 2026 vége lehet a reális megjelenési időszak a The Elder Scrolls VI számára.

Todd Howard szerint az nem jó, hogy másfél évtized telik el a két The Elder Scrolls között. Azt kívánná, hogy bárcsak lenne egy varázspálcája, hogy az általuk kívánt játékot hamar megvalósítsák, miután az előző kijött. Persze a Bethesda Game Studios mást is csinálni szeretne: a Fallout 4 nagy siker volt, sok időt töltöttek vele, a Fallout 76-nál pedig az online-ba léptek bele. A Starfielddel pedig azt valósítják meg, hogy egy új univerzumban játszhassunk, és ezt régóta tervezték, és erre most látta a legjobb alkalmat (kb. most vagy soha). A The Elder Scrollsra franchise-ként jól gondolnak főleg a TES Online miatt, és most látta megfelelőnek a Starfield megvalósítását.

És mi a helyzet a Fallouttal? Todd Howard szerint ez az IP is a DNS-ük része, és más emberekkel is dolgoztak rajta időről-időre, és nem tudja elmondani, hogy mi fog vele történni. Egy egyoldalas vázlat már megvan a Fallout 5-re, majd itt ismét elővette a varázspálcás gondolatmenetet. (Itt persze mi hozzátennénk, hogy az Obsidian Entertainmentet Howard már nem tudja megakadályozni a Falloutban, hiszen Tim Cain és Leonard Boyarsky lényegében egy „nem-Falloutot” csinált a folytatást kapó The Outer Worldsszel, hiszen az Obsidian és a Bethesda Game Studios is a Microsofté.)

Howard arról is beszélt, hogy sok elemében nem eléggé mélyek a játékai, és itt főleg a TES V: Skyrimra gondolt. Ezt persze bármire lehetne mondani, de most már az a gondolatuk, hogy akármilyen rendszert is teremtenek, mennyire mélyre tudják megvalósítani azt. Aztán kiemelte, hogy miképp lépnek velünk interakcióba a mesterséges intelligencia és az NPC-k párosa: ezek kapcsán is fejlődést szeretne elérni.

A Starfield egy év múlva, 2022. november 11-én fog megjelenni Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: WCCFTech, PCGamer

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu