Project Sabbath: koncepciós rajzok a törölt ötödik Batman Arkham játékból

A Warner Bros. Games Montreal a 2013-ban kiadott Batman: Arkham Origins után egy újabb játékot készített volna a sorozatba…

 

2019 augusztusában már volt szó arról, hogy a kanadai Warner-stúdió egy újabb Batman-játékot készített volna. A DC univerzumban játszódó kaland főszereplője Bruce helyett Damian Wayne lett volna, és nagy eséllyel a Batman: Arkham Knight folytatásaként tervezte a montreal-i stúdió. A projekt kódneve Project Sabbath volt (az ekkor kiszivárgott képeket külön feltüntetve közöljük, és a Twitterről származnak). Egy évvel később Jerad Marantz, egy művész az Instagramján további képeket osztott meg a meg nem valósult játékból, ami valószínűleg éveken át fejlesztés alatt állhatott, hiszen a Batman: Arkham Origins óta eltelt azért pár év, így eléggé turbulens állapotok uralkodhattak a stúdióban. (Amúgy azért nevezzük ötödiknek, mert az Arkham VR-t nem tekinthetjük fő, új felvonásnak.)

Most viszont új koncepciós rajzok bukkantak fel a The Arkham Channel jóvoltából (igaz, ez a Twitter-fiók is a Redditről emelte át a képeket). Ez meg is erősíti, hogy a Project Sabbath Damian Wayne-et helyezte volna a főszerepbe. Az első három képen Goran Bukvic munkásságát láthatjuk, de a Batcycle dizájnjáért egy másik koncepciós művész, Elijah McNeal a felelős (https://t.co/Da2SOKBFhb). Ha túl tettük magunkat a szakállas Denevéremberen (legalább ez elfogadható a szakállas poénokkal ellentétben…), akkor itt idéznénk Bukvicot, aki azt mondta, hogy ezek a koncepciós ábrák régen készültek egy törölt játékhoz, és ő jót szórakozott ezek megalkotása során.

A WB Games Montreal amúgy nem tétlenkedik, ugyanis megmaradtak a DC univerzumban, csak most egy merőben más játék készül náluk: míg a Batman: Arkham játékokért többnyire felelős Rocksteady a Suicide Squad: Kill the Justice League-et fejleszti, a kanadai Quebec tartományban található stúdió a Gotham Knightsot fejleszti. Erről nemrég azt írtuk, hogy állítólag tavasszal már meg is fog jelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Denuvóval, hacsak az Intel nem tudja az Alder Lake processzorcsaládra átültetni az Irdeto másolásvédelmi rendszerét…), PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra.

Forrás: PSL

 

A 2019-es képek

 

Az új képek

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu