Jövőre csúszik és két konzolt ejt a Metal: Hellsinger

A cross-genként bejelentett játékok közül biztosan lesz még néhány, ami a Metal: Hellsinger példáját fogja majd követni.

 

A Funcom (kiadó) és a The Outsiders (fejlesztő) bejelentette, hogy az eredetileg tervezett 2021-es megjelenést nem tudják tartani a ritmusérzékére építő, belső nézetes lövöldözős játékukkal, és emellett ejtették a PlayStation 4-es és Xbox One-os verziókat. (Feltehetőleg azért, mert a 2013-as vasakon már nem tudták volna megfelelő minőségben prezentálni a Metal: Hellsingert.) Ezért a PC (Steam) mellett konzolon PlayStation 5-ön és Xbox Seriesen keressük majd a talpig metál teremtényt… de csak jövőre.

A Funcom áttekintése szerint Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Tatiana Shmayluk (Jinjer) és Mikael Stanne (Dark Tranquility) szolgáltatja többek között a Metal: Hellsinger vokálját, amiben a névhez métló módon a poklon fogjuk átküzdeni magunkat, kisebb-nagyobb ritmikai központúsággal. A tavaly júniusban bejelentett játék a kiadó szerint gyorsan elkapta a játékosok és a sajtó képzeletét. A Funcom úgy látja, hogy immerzív és innovatív módon integrálja a játékba a zenéket, ugyanis több rétegből állnak majd a dalok. (Zárójeles megjegyzés: azért a Tetris Effect, vagy most már Tetris Effect Connected is pontosan ugyanezt a metódust alkalmazza, és ott is a játékmenetünkre reagálva hallhatóak egyes elemek. De ez már technikai részletezés lenne…)

Minden pályának megvan a saját dala, és minden track külön rétegekre van felosztva. A teljesítményünktől függ, hogy egyszerre hány réteget fogunk hallani belőle. Először atmoszférateremtő háttér van csak, a végén pedig már a teljes egészét is hallani lehet. A játékot fejlesztő csapatban sok olyan egyén van, aki korábban sikeres FPS-eken dolgozott. Közéjük tartozik David Goldfarb, a kreatív rendező, illetve Shila Vikstrom, a felelős producer. Goldfarb a Battlefield: Bad Company 2 és a Battlefield 3 vezető tervezője, illetve a Payday 2 rendezője volt.

Úgyhogy a Metal: Hellsinger idei rajtját elfelejthetjük (mondjuk nincs is olyan sok idő hátra az évből, december közepén kb. le is állnak a stúdiók, mert karácsony és újév között nem fognak dolgozni), így csak 2022-ben jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu