Gladiátor 2: a forgatókönyv kész, „logikusan” folytatja az első film cselekményét

MOZI HÍREK – Ridley Scott büszke a Gladiátor 2 forgatókönyvére és arra, ahogyan az továbbviszi Maximus örökségét.

 

 

Több mint két évtizeddel a kritikusok által ünnepelt, díjnyertes film bemutatása után most készül Ridley Scott Gladiátorának folytatása. Annak ellenére, hogy az első film befejezése látszólag mindent lezár, Scott elárulta, hogy a Gladiátor 2 forgatókönyvét már megírták, és szerencsére megtalálták a „logikus” módját annak, hogyan folytassák Maximus történetét.

„Ó, már megírták. Már megírták. Van egy jó irányvonalunk, egy jó, logikus állomás, ahová kifuttathatjuk a történetet.”

„Nem lehet csak úgy megcsinálni egy újabb Gladiátor típusú filmet. Követned kell… az első filmből eleget meríthetsz ahhoz, hogy felvehesd a fonalat és követhesd azt.”

A múltban már felröppentek hírek egy Gladiátor folytatásról, és a „logikus” visszaút a történetbe várhatóan Lucius Verus, Lucilla fiatal fiának személyéhez kapcsolódik majd, akit az első filmben Spencer Treat Clark alakított. Még 2001-ben a tervezett folytatás nyilvánvaló története Luciust tette volna meg főszereplőnek és nagyjából tizenöt évvel az első film után vette volna fel a fonalat. A cselekmény Lucius körül bonyolódott volna, aki az igazságot keresi biológiai apjáról, majd végül rá kell döbbennie, hogy valójában Maximus eltitkolt fia.

A legutóbbi pletykák szerint még mindig ez az elképzelés húzódhat meg második rész cselekménye mögött: az eredeti film címszereplője, Russell Crowe állítólag a Thor: Szerelem és mennydörgés sztárját, Chris Hemsworthöt favorizálja Maximus fiának szerepére.

Ridley Scott nemrég kijelentette, hogy eltökélt szándéka a Gladiátor 2-t vászonra vinni. Nagyon úgy tűnik, az ikonikus mozi folytatása lesz Scott következő projektje a Joaquin Phoenix főszereplésével készült Kitbag után, amely Bonaparte Napóleon 19. századi vezető hatalomra jutását dolgozza fel.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu