Ridley Scott reagált a Gucci-család kritikáira – nagyon nem jön be nekik A Gucci-ház

MOZI HÍREK – A Gucci-házat élesen kritizálta a valódi família, amit viszont a rendező, Ridley Scott nem hagyott válasz nélkül.

 

 

Ridley Scott legújabb filmje A Gucci-ház című bűnügyi dráma, amely Sara Gay Forden The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed című könyve alapján készült, és mivel az ikonikus valós divatcsalád történetén alapul, mindig is várható volt, hogy reakciót vált ki a Gucci családból, sőt, korábban a filmben Lady Gaga által alakított Patrizia Reggiani megvetését is kivívta. Ha azonban ilyen kritikákról van szó, Scottot úgy tűnik, nem zavarja túlságosan a helyzet.

A Gucci-ház azt meséli el, hogy Reggiani hogyan illeszkedett a Gucci családba a Maurizio Guccival kötött házassága után. Reggiani legnagyobb vágya, hogy befolyásolhassa a divatmárkát, így arra törekszik, hogy nyugtalanságot keltsen a családban, de a dicsőség keresése közben rá kell döbbennie, hogy a család kirekeszti. Ezért aztán erőszakhoz fordul, hogy visszaszerezze helyét a dinasztiát. A regényt eredetileg Scott már legalább tizenöt évvel ezelőtt szerette volna adaptálni, de csak 2019-ben lépett tovább, amikor is sikerült Lady Gagát megnyernie a főszerepre.

A filmet először Reggiani kritizálta, akit 16 év börtönbüntetésre ítéltek, mert felbérelt egy bérgyilkost a férje meggyilkolására. A film főszereplője úgy vélte, hogy Gagának meg kellett volna keresnie őt, és találkoznia kellett volna vele, mielőtt megpróbálja őt a vásznon ábrázolni, Gaga azonban akkor azt mondta, hogy nem akarja, hogy bármilyen külső befolyás vagy vélemény hatással legyen az alakítására, még a filmben általa játszott személytől sem. A legújabb kommentárok Maurizio Gucci unokatestvérétől érkeztek, aki azt állította, hogy Scott egyszerűen csak profitot akart húzni a család nevéből.

A BBC Radio 4 Today című műsorában Ridley Scott nem mutatott különösebb érdeklődést az új vádakkal kapcsolatban: nagyon éles és tömör módon világossá tette az ilyen megjegyzésekkel kapcsolatos érzéseit:

„Nem foglalkozom ezzel.”

„Nem szabad elfelejteni, hogy az egyik Guccit meggyilkolták, egy másik pedig börtönbe került adócsalásért, szóval nem beszélhetsz nekem a profitszerzésről. Amint ezt megteszed, máris a közélet részévé válsz.”

Bár a nézők maguk döntenek majd arról, hogy Scott filmje egyszerűen csak hasznot kíván húzni a Gucci névből, vagy több annál, a történet ismeretének fényében elég valószínűtlen, hogy a családtagok azzal mennek majd be a moziba, hogy az életük hízelgő ábrázolására számítanak. Ezt szem előtt tartva, az ilyen kritikák, amelyeket a család felvetett, még mielőtt a film a mozikba kerülne, csak még nagyobb érdeklődést keltenek, mint amit a kritikák alapján önmagában összegyűjtene. A rendező talán még örülhet is az ingyenreklámnak…

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu