Egy nagy IP-n dolgozik a Gyűrűk ura egyik stúdiója?

A Weta Workshop valami nagy fába vágta a fejszéjét, de egyelőre kérdéses, hogy pontosan mibe. Nem kizárt, hogy Gyűrűk ura-tartalom van a dologban.

 

 

Nem kevés köze van a Gyűrűk ura filmekhez a Weta Workshopnak, hiszen ők voltak az alkotásokon végzett effektek felelősei, illetve a kellékesek is. Most pedig úgy néz ki, hogy egy „nagy, nemzetközi IP-n” tevékenykedik a cég videojátékos szegmense. Az állásajánlataik között ugyanis megnyílt egy produceri pozíció. A sikeres jelentkezőnek azonban keresztül kell utaznia a világon, ugyanis az állás Wellingtonban található, ami Új-Zéland fővárosa…

Az állásajánlat kiemeli, hogy az ismeretlen játék PC-re és konzolokra készül (feltehetőleg PlayStation 5-re és Xbox Seriesre), és ez az új IP eléggé közel van a szívükhöz. A producer az ügyvezető rendezőnek jelent majd, és a vezető játéktervezővel is szorosan együtt kell majd dolgoznia, akitől ráadásul azt is elvárják, hogy járatos legyen a Scrum frameworkben, valamint hogy mentalitása agilis legyen. De ha csak ennyi lenne a történet, talán nem is lenne olyan figyelemre méltó a téma, de itt érkezik a szokásos csavar.

A Weta Workshop a Facebookon még írta, hogy az ismeretlen projekt „egy igazán gazdag és inspiráló licenszből készül, ami reményeik szerint örömmel fogja eltölteni a rajongókat és a játékosokat egyaránt, a világ minden pontján”. Komolyabb részletekről nem számoltak be, úgyhogy ebből talán teljesen jogos azt gondolni, hogy a játék még kezdetles állapotban van, és a fejlesztésnek képletes alagútjában még nem látszik a fény. 

Nemrégiben azért került be a hírekbe a Weta, mert a Unity felvásárolta a Weta Digital stúdiót. Ez volna Peter Jackson vizuális effekteket gyártó csapata, amely a Gyűrűk Ura-trilógiától kezdve az Avataron, A majmok bolygóján és az Öngyilkos osztagon át számos komoly projektben megfordult. A Unity elég masszív összeget, 1,65 milliárd dollárt (közel ötszáz milliárd forintot) adott a cégért. A Weta Digital úttörő eszközeivel most a Unity fejlesztői is foglalkozhatnak, így a filmek minőségét elérő látványvilágot és effektezést is bevethetik a játékaikban.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu