PlayStation Home: a rajongók feltámasztották a Sony közösségi terét! [VIDEO]

A PlayStation Home-ra már nem sokan emlékeznek, de vannak, akik igen, és olyanok is, akik tettek a feltámasztásáért.

 

A PlayStation Home az akkor még Sony Computer Entertainment néven futó Sony Interactive Entertainment londoni stúdiójának online, közösségi tere volt. 2008 decemberében rajtolt el, közel négy évnyi fejlesztés után (ugyanis már 2005 elején nekiültek a mindössze egy PlayStation Network-fiókot igénylő platform megteremtésének), de végül a Sony nem tolta tovább a szekeret: bétában maradt mindvégig, így amikor 2015. március 31-én bezárta a kapuit, akkor is ebben az állapotban volt…

A VGC írt arról, hogy a Destination Home, a PlayStation Home feltámasztására alakult csoport a PSOne Emulation csapata, illetve több, merevlemezükről PS Home-os adatot szolgáltató PlayStation 3-as játékos segítségével képes volt két lábra állítani a hat és fél éve lelőtt közösségi teret. Ennek bizonyítéka a lent megtekinthető videó is, a csapat szerint az év végére nyilvános és privát lobbikhoz is csatlakozni lehet. Mivel a Sony szerverei már nem élnek, ez bizony komoly munka.

A csapat ezt írja: „A mai nap egy monumentális nap volt a Destination Home és a PSOne Emulation csapat számára, hiszen végre elértük azt a pontot a fejlesztésünkben, hogy teljes lobby sessionök működnek az eredeti PlayStation 3-on! Ez azt jelenti, hogy a felhasználók csatlakozhatnak nyilvános/magán lobbikhoz, mint a régi szép időkben a PlayStation Home-on! Ebben a teaserben láthatjátok, hogy van néhány rajongók által kedvelt terünk, pl. The Hub, Bowling Alley, Playground, stb. amelyek készen állnak arra, hogy újra felfedezzék őket a törzsrajongóink. Mivel ti, srácok, felajánlottátok a nagyon szükséges Home adatokat a személyes PlayStation 3 konzoljaitokról, a csapat szeretne köszönetet mondani, hogy ezt lehetővé tettétek!”

Augusztusban már írtunk arról, hogy a Sony frissítette a PlayStation Home védjegyét, ami talán a PlayStation VR 2 (vagy akármi is lesz a neve…) mellé készülhet, így a virtuális valóságba léphet „az otthon”.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu