Chloe Zhao Dracula filmet fog rendezni az Universalnál

A nomádok földjén és az Örökkévalók rendezője, Chloe Zhao egy, a Drakula legenda újragondolását célzó filmen dolgozik.

 

 

Az év elején derült ki, hogy az Örökkévalóság és a Nomadland rendezője, Chloe Zhao Bram Stoker Drakulájának új változatán dolgozik íróként, rendezőként és producerként. Bár sok hír még nem érkezett, Zhao új Instagram-bejegyzésében Nosferatut lehet lóháton látni Drakulaként.

Chloe Zhao a közelmúltban hatalmas hírnévre tett szert a filmiparban, miután a tavalyi Oscar-gálán három Oscar-díjat nyert el. A nomádok földje sikereit követően a legújabb Marvel film, az Örökkévalókhoz ült be a rendezői székbe, most pedig Drakula történetét kívánja új nézőpontból bemutatni a filmes. De hogyan lehet megközelíteni ezt a klasszikus, egyben gótikus horrortörténetet? Nos, úgy tűnik, ha „eredeti, futurisztikus sci-fi westernné alakítjuk”.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chloé Zhao (@chloezhao) által megosztott bejegyzés

A Universal Pictures üdvözli az ötletet, mivel korábban számos filmet készítettek a híres vámpírról. Az azonban még mindig nem világos, hogy a film a nagyobb szörnyverzum részévé válik-e, vagy önálló film marad. A Varietynek adott interjújában Zhao azt mondta: „Látni akartam, milyen esszenciát találhatok Drakulában, és utána újragondolhatom ezt az igazán szeretett karaktert, akit én is kedvelek.”

Drakula megalkotása óta a horror műfaj egyik ikonja. Első nem hivatalos filmes szereplése az 1922-es Nosferatuban volt, majd 1931-ben jött az eredeti Drakula film, amelyben a magyar származású Lugosi Béla játszotta a főszerepet. Azóta nem telt el úgy évtized, hogy legalább egy Drakula film ne készüljön: legyen az a néhai Christopher Lee főszereplésével, vagy olyan filmek mellékszereplőjeként, mint a Van Helsing, a Hotel Transylvania vagy a Buffy.

A Universal Pictures elnöke, Peter Cramer kijelentette: „Nagyon örülünk, hogy vele dolgozhatunk, miközben újragondolja a valaha alkotott egyik legikonikusabb kívülálló karaktert.”

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu