Godfall: Challenger Edition: „nem egy próbaverzió”, állítja a fejlesztő

A Counterplay Games próbálja védeni a Godfall becsületét, de persze nem biztos, hogy ezt nagy sikerrel teszi…

 

A héten hivatalosan is be lett jelentve egy új kiadás a Godfallból. A Godfall: Challenger Editiont végül a Sony jelentette be, ugyanis a PlayStation Plus decemberi játékkínálatának része lesz ez a változat, de ezt is korábban tudtuk már, ugyanis a „kékek” egyszerűen nem tudják megállítani a PS Plusszal kapcsolatos szivárgásokat. Viszont rövid időn belül elkezdtek kritikus hangok is felbukkanni a PlayStation 5 nyitócímei közé befurakodó játék új változata miatt.

A Godfall: Challenger Editionben lehetőségünk van három endgame játékmódot kipróbálni, és ízelítőt kapunk a komolyabb minőségű, erejű lootból, így a maximális szinten is képesek leszünk kipróbálni „az istenzuhanást”. Már ez a definíció is joggal vonhatja fel a szemöldököket, nem? De a Counterplay Gamesnek sikerült ezt még megfejelnie az Eurogamernek elküldött nyilatkozatával.

A stúdió szerint ez a változat a Godfallból nem egy próbaverzió, hanem egy vágott árú, korlátozott funkciókkal rendelkező kiadás, amit annyira erőltet a csapat, hogy még az Epic Games Store-on is ingyenes lesz december kilencedikétől tizenhatodikáig, ha esetleg nem akarunk PlayStationön játszani vele (mindegy, hogy milyen okból kifolyólag; utána 15 euró lesz Tim Sweeneyéknél is). És ha ez nem lenne elég, a Sony marketingjében is felbukkant azért egy érdekes gondolat.

Az elvileg teljes játékokat kínáló PlayStation Plus ugyanis tehát NEM az alap (eredeti) Godfallt kapja meg. Ha meglesz az előfizetés révén a Challenger Edition, akkor is fizetni kell 45 dollárt/eurót (forintban 16-17 ezer), hogy megkapjuk mindent! Ez egyrészt egy eléggé költségcsökkentő lépés a Sony-tól (ha egyre több PlayStation Plus-előfizető van, nem lenne célszerű emelni a szolgáltatás minőségén?), másrészt pedig a Counterplay is majdhogynem hülyének tekinti a játékosokat.

Az Eurogamer okosan kiemelte, hogy jelenleg a Godfall Digital Deluxe Edition változata jelenleg 10495 forintért vásárolható meg a PlayStation Store-ról (50%-os leárazás). Talán még azzal is jobban járnánk.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu