ID@Xbox Winter Game Fest: demófesztivál a Microsofttól

Több mint 35, Xboxra készülő játékot próbálhatjuk ki.

 

A redmondi cég közölte, hogy december 7-étől 21-éig az idei The Game Awards részeként közel három tucat játékot próbálhatunk ki. Ezek nem teljesen nevezhetőek demóknak, ugyanis az Xbox Demo csatornáján látható demók általában a teljes verzió elkészülte után (vagy ahhoz eléggé közel) valósulnak meg. Ebben az esetben viszont sokuk korai állapotban lesz, így lesz közöttük néhány olyan alkotás is, amire még jó ideig várnunk kell.

Ezért is véli úgy a Microsoft, hogy ezeket ilyen kiállításra szánt demóknak kéne nevezni (pl. a Gamescomra ha régebben kimentünk, láthattunk hasonlókat), amik nem teljesen képviselik a végleges terméket. Korán kipróbálhatjuk az indie játékokat (néhol igazán korán), de ebből adódóan ne várjunk teljesen kifinomult élményeket, mert ott még nem tart a fejlesztés.

A demók korlátozott ideig lesznek elérhetőek. Később a Demo csatornán ismét felbukkanhatnak, de sok közülük december 21-e után el fog tűnni, így addig próbáljuk ki őket, amíg erre lehetőségünk van. A fejlesztők pedig értékelik a visszajelzéseket, így a weboldalukon, esetleg valamelyik közösségi médián levő oldalukon keresztül keressük fel őket, javasolja a Microsoft.

Öt játékot jellemeztek is. A Blacktail a vasorrú bába történetét egy szürreális, sötét szláv folklóron keresztül adja elő. Egyedileg kombinálja a felfedezést, az intenzív íjas/nyilas harcokat a sötétebb történetmeséléssel. Legyünk az erdő félelmetes védelmezője, vagy az a terror, amin a rémálmok alapulnak. A Death Trash egy posztapokaliptikus világban játszódik shotgunos punkokkal. Oldschool RPG elemek, modern akciós játékmenet, illetve a játékosok szabadsága bukkan fel benne. Hozzuk létre saját karakterünket ebben az egyedi, kézzel faragott világban.

A Loot River egy sorozatnyi, procedurálisan generált (pl. No Man’s Sky) labirintusokban játszódó dungeon crawler, akció-roguelike elemekkel. A valós idejű, feszült csatákat dark fantasy (Dark Souls, ők maguk említik…) stílussal ötvözi, de a Tetris puzzle elemeit se felejtsük. Mi sem értjük. A Nobody Saves The Worldben a küldetések teljesítésével több mint tizenöt egyedi, eltérő formát találhatunk, amik között váltogathatunk. A képességek kombinálásával még nagyobb kihívást nyújtó küldetéseket teljesíthetünk egy nagy világban és annak kiterjedt dungeonjeiben egyedül, vagy egy barátunkkal online. A The Tale of Bistun egy történetvezérelt akció-kaland, amit a XII. századi mű, a Khosrow & Shirin inspirált. Egy, a Bistun-hegyen magához térő kőfaragót irányítunk a szokásos amnéziával. Egy alattomos fertőzés terjedt el, amely sok veszélyes ellenséget hoz magával. Meg kell küzdeni a mitikus ellenségekkel, és utazni kell a való világ és az elfeledett emlékek éteri helye között, mert így ismerhetjük meg a múltunkat.

A fesztivál tehát december 7-e és 21-e között zajlik Xbox Seriesen és Xbox One-on.

Forrás: Gematsu

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu