Menu

DFC Intelligence: a fogyasztók továbbra is főleg Sony-pártiak

A játékipari kutató cég szerint a PlayStation 5 felé továbbra is kedvezőbben állnak a vásárlók, mint az Xbox Series páros irányába.

 

A DFC egy részletes kérdőívet készített októberben és novemberben, és ennek eredménye kimutatta: a játékosok még mindig a Sony (PlayStation 5) és a Nintendo (Switch) felé hajlanak, ám egy másik szemszögben a Microsoft jobb helyzetben van. Az online szolgáltatások, illetve a jelenlegi játékkínálat esetében az Xbox Series jobb értékeléseket mutatott fel a PlayStation 5-nél.

A DFC szerint az eredmények valamelyest meglepőek, mert szerintük a legtöbb szemszög esetében viszonylag hasonlóan értékelik a fogyasztók a konzolokat. A PlayStation 5 fő előnye a jobbnak érzékelt grafika és a teljesítmény, amivel szemben az Xbox online szolgáltatásai és a jobban értékelt játékkatalógusa látható. A megkérdezettek 54%-a nem rendelkezik egy Xbox Series X-szel és nem is terveznek venni egyet. A PlayStation 5 esetében ez az arány 34%. Akinek nincs otthon Xbox Series X, 26%-uk venne egyet, de ez is alacsonyabb a Sony eredményénél (42%). A Nintendo Switch esetében 60%-uk már rendelkezik eggyel, és akinek nincs, 27%-uk szerezne egyet.

A DFC úgy látja, hogy a Microsoft legnagyobb problémája az online szolgáltatások iránti vágy. emellett a VR, illetve a menőn kinéző rendszer volt az, amit a fogyasztók a legkevésbé kerestek. Nekik inkább az ár, a teljesítmény, továbbá a jó játékok számítanak. A legnagyobb érdeklődést felmutató játékok között a Forza Horizon 5 hasonló értékelést mutatott fel mint a Gran Turismo 7, míg a Horizon Forbidden West fej-fej mellett van a Halo Infinite-tel, de a Sony és a Nintendo mégis összehozta a legnagyobb érdeklődésű címeket (God of War: Ragnarok; The Legend of Zelda: Breath of the Wild-folytatás).

Tavaly augusztusban, az új konzolok megjelenése előtt azt írta a DFC, hogy a PlayStation 5 jelentősen jobb teljesítményt mutat fel mint az Xbox Series X. Ez nem biztos, hogy megvalósult, de a lépéselőny nagy eséllyel megvan „a kékeknek…”

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu