DFC Intelligence: a fogyasztók továbbra is főleg Sony-pártiak

A játékipari kutató cég szerint a PlayStation 5 felé továbbra is kedvezőbben állnak a vásárlók, mint az Xbox Series páros irányába.

 

A DFC egy részletes kérdőívet készített októberben és novemberben, és ennek eredménye kimutatta: a játékosok még mindig a Sony (PlayStation 5) és a Nintendo (Switch) felé hajlanak, ám egy másik szemszögben a Microsoft jobb helyzetben van. Az online szolgáltatások, illetve a jelenlegi játékkínálat esetében az Xbox Series jobb értékeléseket mutatott fel a PlayStation 5-nél.

A DFC szerint az eredmények valamelyest meglepőek, mert szerintük a legtöbb szemszög esetében viszonylag hasonlóan értékelik a fogyasztók a konzolokat. A PlayStation 5 fő előnye a jobbnak érzékelt grafika és a teljesítmény, amivel szemben az Xbox online szolgáltatásai és a jobban értékelt játékkatalógusa látható. A megkérdezettek 54%-a nem rendelkezik egy Xbox Series X-szel és nem is terveznek venni egyet. A PlayStation 5 esetében ez az arány 34%. Akinek nincs otthon Xbox Series X, 26%-uk venne egyet, de ez is alacsonyabb a Sony eredményénél (42%). A Nintendo Switch esetében 60%-uk már rendelkezik eggyel, és akinek nincs, 27%-uk szerezne egyet.

A DFC úgy látja, hogy a Microsoft legnagyobb problémája az online szolgáltatások iránti vágy. emellett a VR, illetve a menőn kinéző rendszer volt az, amit a fogyasztók a legkevésbé kerestek. Nekik inkább az ár, a teljesítmény, továbbá a jó játékok számítanak. A legnagyobb érdeklődést felmutató játékok között a Forza Horizon 5 hasonló értékelést mutatott fel mint a Gran Turismo 7, míg a Horizon Forbidden West fej-fej mellett van a Halo Infinite-tel, de a Sony és a Nintendo mégis összehozta a legnagyobb érdeklődésű címeket (God of War: Ragnarok; The Legend of Zelda: Breath of the Wild-folytatás).

Tavaly augusztusban, az új konzolok megjelenése előtt azt írta a DFC, hogy a PlayStation 5 jelentősen jobb teljesítményt mutat fel mint az Xbox Series X. Ez nem biztos, hogy megvalósult, de a lépéselőny nagy eséllyel megvan „a kékeknek…”

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu