Forspoken: a PS5-ös grafikai csoda 4K móddal, Ray Tracinggel és DualSense-támogatással készül [VIDEO]

A Forspoken az első két évben kizárólag a PS5 konzolon lesz elérhető, és három grafikai móddal rendelkezik majd.

 

 

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Forspoken történetébe erős kreatívokat vonnak be, és a harc stílusáról is kaptunk némi információt. Most itt az ideje, hogy kiderüljön, hogyan teljesít majd PS5-ön a Forspoken, hiszen a Square Enix a konzol grafikai minőségén és DualSense kontrollerérzetén keresztül egy korszerű varázsvilágot mutat majd be.

Az alábbi információkat az Ungeek-től kaptuk, amelyek pontosítják, hogy a Forspoken fejlesztői milyen grafikai stratégiát kívánnak követni PS5-ön. Ennek értelmében a játék kreatív producere, Raio Mitsuno tisztázta, hogy:

A játéknak három grafikai módja lesz: teljesítmény, grafika és Ray Tracing mód.

Ezt a technikát már láthattuk néhány next-gen címnél.

A Luminous Productions elmondta, hogy a teljesítmény mód 60 FPS-t fog elérni 2K (1440p) minőségben, míg a grafikus mód a konzol erejét fogja kipréselni a képminőség tekintetében 30 FPS-sel és egy olyan felbontással, amely eléri a lenyűgöző 4K-t. Ehhez jön még a Ray Tracing mód, amellyel kapcsolatban bár a kreatív producer konkrét felbontást és képkockasebességet nem adott meg, elmondása szerint ezt a technológiát fogja felhasználni a cím vizuális megjelenítésének fokozására.

A grafikai jellemzőkön kívül a Luminous Productions szeretné biztosítani, hogy a játékos teljesen elmerüljön egy olyan varázslatos univerzumban, amely a lehető legélénkebb, ezért a játék a DualSense egyedülálló képességeit használja majd a fantáziával kapcsolatos érzések közvetítésére. Így a varázslatok minden eddiginél valóságosabbnak tűnnek majd, miközben látványos harcokban veszünk részt.

„A játék fejlesztése során valóban sok, a PS5 hardverére jellemző, egyedi funkciót építettünk be” – mondja Takeshi Aramaki játékigazgató – „Például az adaptív ravaszok segítségével tapintható visszajelzést adtunk, amikor különböző varázslatokat használunk. Sok különböző varázslatot használhatsz a játékban, és a tervezők és a dizájnerek leültek, és átgondolták, hogyan lehetne differenciálni a kontrollerrel az egyes varázslatokra adott válaszokat”.

Mindezek után minden szem erre a fantasztikus kalandra szegeződik, hiszen a The Game Awards 2021-en bemutatott trailere (lásd alább) után sok játékosnak tátva maradt a szája. Ráadásul a Forspoken ismét megerősítette ideiglenes exkluzivitását a PS5 konzolokra, így a fejlesztőcsapat szeretné kihasználni a konzol minden erejét.

Forrás: Ungeek

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu