Vissza a múltba: Csillagkapu és Terminator RTS is készül! [VIDEO]

A múlt heti, The Game Awardsos Dűne (Dune) RTS-bejelentés után itt van még kettő.

 

A Funcom a múlt heti rendezvényen bejelentette már, hogy a Dune egy valós idejű stratégiát (angol rövidítéssel élve RTS-t) kap. De ha ennyi sci-fi nem lett volna elég a játékműfajban, akkor lehet örülni, ugyanis a Slitherine ezt megfejelte még kettővel! Kezdjük a Stargate SG-1-re, magyarul Csillagkapura építő játékkal, a Stargate: Timekeepersszel, amit először még májusban jelentett be a kiadó.

A Home of Wargamers műsor során a Twitch-en bemutatott belőle egy kisebb játékmenetet. Az SG-1 univerzumban játszódó játék egy kisebb méretű taktikai játék, aminek sztorija 14 küldetésből áll. Ezalatt Eva McCain parancsnok Anubisz csapatai ellen fog küzdeni, később pedig a Jaffa ellenállásba is be fog segíteni a parancsnok csoportja, ami később Moloc ellen vezet egy támadást, együttműködésre törekszik az Unasszal, majd egy időhurokban ragad. Aki erre azt mondja, hogy a TV-sorozat is hasonló utat járt be, nem téved: a sorozat tényleg ezt a történetszálat követte…

McCain parancsnoknak több specialistája lesz, és nem csak emberekre kell gondolni. Mindenkinek eltérő képességei lesznek, és a problémákat is másképp fogják megközelíteni. A Slitherine szerint a döntéseink szereppel bírnak majd, ugyanis a Stargate: Timekeepersnek több lehetséges végkimenetele lesz, ám az alapanyagot figyelembe véve a földönkívüli technológia lehetővé teszi majd, hogy visszautazzunk az időben, így megpróbálhatjuk újra azt, amit elszúrtunk. (Csak hol a hang a videóból?)

Aztán ott van a Terminator: Dark Fate – Defiance, ami egy nagyobb skálájú RTS lesz. Egy boldogtalan jövőben vezetünk embereket Légió (Legion) ellen, ami a Dark Fate (Sötét végzet) idővonalon a géparmada vezetője lenne. Csakhogy vannak más emberi frakciók is, úgyhogy nem lesz olyan egyszerű egy zászló alá terelni mindent és mindenkit a sztori sorá. Lesz PvP multiplayer is, maximum négy játékosnak. Sokat nem tudunk még a projektről; a Slitherine átrepít minket Oklahoma városa felett a teaserben, és hangulatra talán már most jó szinten áll.

És eközben a Slitherine egy régebben (2019-ben!) bejelentett licencelt sci-fi RTS-t is megmutatott. A Starship Troopers (magyarul talán Csillagközi invázió?) Starship Troopers: Terran Commandként készül RTS-ként, és március 31-én fog megjelenni. Erről Kejero, a dalszerző beszélt, kiemelve, hogy a zenének milyen szerepe van a játékban.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu