Elhunyt a Psygnosis társalapítója, Ian Hetherington

Az Imagine Software, a Psygnosis és az Evolution Studios alapítója, Ian Hetherington rövid betegség után elhunyt

 

 

Hetherington az 1980-as évek közepétől a 2000-es évek elejéig az Egyesült Királyság videojáték-fejlesztői korszakának kiemelkedő tagja volt, és számos ikonikus cím létrehozásában segédkezett az eredeti PlayStation számára. Hetherington tagja volt a PlayStationt elindító csapatnak: ő és a Psygnosis csapata közvetlenül befolyásolta az első konzolba került technológiát. A Psygnosis igazgatójaként olyan jelentős címeken dolgozott, mint a Lemmings és a Wipeout. A Wipeout-sorozat alkotója, Nick Burcombe és a zeneszerző Tim Wright a Twitteren jelentette be a halálhírét.

Hetherington 1982-ben társalapítója volt az Imagine Software-nek, mielőtt 1984-ben David Lawsonnal és Jonathan Ellisszel megalakította a Psygnosis-t. A cégnél maradt 1998-ig, amikor is kilépett, hogy megalapítsa az Evolution Studios-t, egy másik liverpooli székhelyű csapatot, amely sikeres versenyjátékok sorát hozta létre, köztük a WRC-t és a MotorStormot. A Sony később, 1999-ben egyesítette ezeket a stúdiókat a Sony Computer Entertainmentbe. Ennek során a Psygnosis-t átnevezték SCE Studio Liverpool-ra.

2007-ben távozott, és azóta vezető pozíciókat töltött be a Realtime Worlds, a Midoki és a Immotion Groupnál. Nemrég szerepelt a Lemmings 30 éves fennállásának emlékére készült dokumentumfilmben.

A hír a Psygnosis és az Imagine Software alapítójának, David Lawsonnak az év elején bekövetkezett halálát követi.

Forrás: atsit

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu