Két processzoros támogatást hozhat el az AMD a Ryzen Threadripper Pro-hoz

TECH HÍREK – Talán éppen emiatt halasztotta el az AMD a Ryzen 3 Threadripper termékcsaládját.

 

Néhány napja az Igor’s Lab kiszivárogtatta az öt termékből álló AMD Ryzen Threadripper 5000 Pro listáját. Akár 64 mag, 256 MB cache, 280 wattos fogyasztás, mind a Zen 3 architektúrára építve. Nincs 6 nanométeres node optimalizálás, és speciális 3D-s V-Cache sincsen, de a 2P-s konfiguráció érdekessé teszi őket. Ez azonos az Intel 2S-éhez: a „pirosak” két processzort is fel tudnak tenni egy alaplapra, ha a támogatást azok gyártóival meg tudják valósítani. És ugye két processzor sokkal nagyobb teljesítményt tud felmutatni.

A PassMarkos eredményt a TomsHardware fedezte fel, és ebből az jön át, hogy két Ryzen Threadripper Pro 3995WX processzort teszteltek, egyenként 64 maggal. A két processzoros megoldás teljesítményben 44%-os növekedést eredményezett. 123631 pont 85365 ellen, tömörítésben 3661 MB/s vs. 1792, és a TomsHardware oldalán további statisztikák olvashatóak.

Jogos lehet a felvetés, hogy a teljesítmény kapcsán nem olyan nagy az ugrás, de a szintetikus benchmarkok esetében nem sok képes az AMD Ryzen Threadripper Pro processzoraiból mind a 64 magot kihasználni, így a 128 kiaknázása még inkább jövőbe tekintő megoldásnak tűnik. A workstationök felhasználóinak új teljesítményes kategória nyílik meg: több mint 100 mag, akár 4 terabyte (!) memória (tizenhat csatorna, chipenként nyolc), és sok, nagyon sok PCIe is a rendelkezésükre fog állni.

Ja, és ne felejtsük, jelenleg a piacon egyetlen olyan alaplap sincs, ami támogatja a dupla Ryzen Threadripper Pro processzoros megoldást, de az AMD már dolgozik a gyártókkal ezen, így a 2P socketes irány meg fog valósulni. (Az AMD EPYC szerverplatformjához sok ilyen dupla processzoros alaplap van például a Gigabyte-tól vagy a Supermicrotól…) Az AMD Ryzen Threadripper Pro 5000-es processzorai a pletykák szerint márciusban fognak elrajtolni, úgyhogy megvan a lehetőség arra, hogy az AMD a CES 2022-n beszéljen róluk

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu