A Nintendo Switch patthelyzetre készül: a nyersanyaghiány befolyásolhatja a konzol gyártását

TECH HÍREK – A Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa bejelentette, hogy 2022 elején lassul a Nintendo Switch gyártása.

 

 

Itt az év vége, és kétségtelen, hogy a Nintendo Switch sok-sok játékos szívét (és pénzét) megnyerte magának. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a becslések szerint a hibrid látványos értékesítési mérföldkövet léphetett át, de a „Big N” nem hagyhatja figyelmen kívül az alkatrészhiány következményeit. Ez a jelentős probléma – amelyről korábban mi is írtunk részletesebben – nagy technológiai ágazatokat is érint, mostanra a Nintendo küszöbét is elérte.

„A Nintendo Switch gyártása 2022 elején megtorpanhat” – Shuntaro Furukawa

Sokunkat meglepett a Nintendo Switch kereskedelmi teljesítménye a többi következő generációs konzolhoz képest, de könnyen lehet, hogy a kiotói székhelyű vállalat hamarosan nehézségekkel szembesül. A Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa is osztja ezt a véleményt: nemrég a Kyoto-np médiában elmélkedett a konzol jövőbeli gyártásáról. Furukawa röviden azt vallja, hogy a konzolgép gyártása 2022 elején megtorpanhat.

Az elnök nyilatkozata szerint a szállítással kapcsolatos bonyodalmak miatt már a Black Friday idején is gondjaik voltak azzal, hogy eljuttassák a konzolt a játékosokhoz: „A fekete péntek után nem mondhatom, hogy megfelelően ki tudtuk elégíteni a keresletet” – magyarázza Furukawa. „Ez a kereslettől függ, de ami minket illet, lesz olyan hatás, ami nem teszi lehetővé, hogy olyan mennyiséget gyártsunk, amennyit szeretnénk.”

Ez a forgatókönyv persze nem meglepő, hiszen egyértelmű volt, hogy a konzol világszerte erős számai hatással lesznek a Switch gyártására, a jelen helyzetben pedig egyszerűen nem lehetséges az ennyire felfokozott kereslet kielégítése.

Forrás: Kyoto-np

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu