Fejlesztőket keres a Final Fantasy XV-n dolgozó stúdiók egyike

A Mutan Insight beismerten PlayStation 5-re fejleszt egy csúcskategóriás RPG-ből egy remake-et…

 

A Mutan Insight egy japán stúdió, ami karakter- és háttérmodellekre szakosodott. Többek között a Final Fantasy XV Episode Ardyn DLC-jén, az Atelier-sorozaton, a Persona Q2: New Cinema Labyrinth háttérmodelljein, illetve a Blue Reflection TIE-on dolgozott a csapat, így nem elhanyagolható a munkásságuk. A Gematsu egy japán blogra hivatkozva beszélt arról, hogy most a Mutan Insight több embert is keres, hogy egy high-end PlayStation 5 RPG remake megvalósulhasson.

Több pozíció is nyitott, így például a 3D-s mozgásdizájner, a 3D-s művészeti rendező, a 3D-s háttértervező, illetve a 2D-s karaktertervező személye sem ismert még. Egy dolgot viszont hivatalosnak tekinthetünk: akármi is készül, és akárki is fogja ezt kiadni, a játék Unreal Engine 5-öt fog használni, és a jelentkezők high-end, valós idejű grafikával rendelkező jeleneteken fognak dolgozni. Az elvárt tudások között megemlítik, hogy a jelenetalkotásokban szerzett tapasztalat, továbbá a mozgásdigitalizáció (motion capture) is szükséges. Szóval nem kispályás a projekt.

Ebből nem tudjuk még, hogy a Mutan Insight egyedül dolgozik-e a remake-en, de nagy eséllyel nem, hiszen eddig többnyire közreműködő szerepet töltött be a stúdió, így itt sem rossz ötlet arra gondolni, hogy egy nagyobb cég mellé szegült el a japán csoport. De akkor mi is lehet az, ami errefelé készül? A GeForce Now-szivárgás során felbukkant Chrono Cross remake lehet az egyik opció (ráadásul ez Square Enix IP, van benne tehát ráció), a másik pedig a Final Fantasy VII Remake Part 2 (dettó).

Mind a két jelöltre mondható, hogy csúcskategóriájú RPG és remake, és a Final Fantasy-kapcsolat révén van a Mutan Insightnak tapasztalata már ebben. Ez persze még nincsen hivatalosan bejelentve, de valami készül; a Square Enix amúgy is ráállt a „hetes végső fantáziára”, ami a nap folyamán még fel fog bukkanni a hírek között témaként.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu