Kevin Feige megmagyarázza, miért nem fordult a Marvel a Zöld Manóhoz és Doktor Oktopuszhoz a Pókember: Nincs hazaút előtt

MOZI HÍREK – Kevin Feige elmagyarázza, miért a Pókember: Nincs hazaút volt a megfelelő film számukra

 

A Marvel képregények hatalmas és lenyűgöző gonosztevő galériával büszkélkedhetnek, melyek közül Pókember a legemlékezetesebb. Elvégre a kiadó legikonikusabb ellenfeleiről beszélünk, mint Zöld Manó és Octopus. Ezzel a két névvel az alapként, sokan elgondolkodnak azon, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy a Marvel Studios nem építette be őket a franchise-ba a Nincs hazaút előtt.

Kevin Feige válasza nem olyan bonyolult, mint azt sokan gondolnák. Sőt, nagy valószínűséggel egyezik a közönség nagy részének véleményével.

„Az első néhány filmnél mindig az volt a kérdés, hogy ‘Hogyan csináljunk olyan dolgokat, amiket még soha nem csináltak meg? Nem jutott eszünkbe egy új Goblin-sztori, vagy egy Oscorp-sztori, vagy Doc Ock, vagy bármi, amit már korábban megcsináltak, ezért is volt Vulture és Mysterio a kulcsfigurák. Még akkor is, amikor ezt csináltuk – és én már évek óta mondogattam, még mielőtt bárki megkérdezte volna, hogy mit gondolok -, hogy Alfred Molina-nál jobbat nem lehet találni Doc Ock szerepében. Nagyon-nagyon nehéz lenne a helyére lépni. És nem lenne jó, ha megtalálnánk a módját, hogy ha valaha is visszahoznánk Doc Ockot, akkor Alfred Molina legyen az, és a harmadik Hazatérés-film korai fejlesztési szakaszában rájöttünk, hogy az MCU-nak köszönhetően van rá mód, hogy ezt megtehessük”.”

Kevin Feige szavai egybecsengenek a közhangulattal, ennek ellenére ez még mindig nagyon távoli. Vegyük például a Jokert: Jack Nicholson Jokeréről azt mondták, hogy verhetetlen, amíg nem jött Heath Ledger és Joaquin Phoenix. Mi van, ha a Zöld Manó vagy Doktor Oktopusz új inkarnációja nem jobb, hanem egyszerűen más lett volna? A választ sosem fogjuk megtudni.

Ez a dilemma semmiképpen sem akadályozta meg, hogy a Goblin, Octopus és a többi gonosztevő élvezetes legyen, különösen, hogy a Marvel Moziuniverzum multiverzumba való kiterjesztése szempontjából létfontosságú volt a hozzáadásuk. Egy olyan területre, ahol ma már minden eddiginél inkább minden lehetséges. Ha érdekel,  itt elolvashatod a filmről szóló kritikánkat.

Forrás: quepeliculaver

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu