Horizon Call of the Mountain: PlayStation VR2-re ugrik a Horizon franchise [VIDEO]

Korábban voltak már olyan pletykák, hogy a Horizon és a PlayStation VR valahogy összeül közösködni, úgyhogy itt sem lőttek mellé a huhogók.

 

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon közölte, hogy a Horizon Call of the Mountain mögött két stúdió áll. „A hegy hívását” ugyanis nem csak a Guerrilla Games készíti (ők lassan úgyis befejezik a Horizon Zero Dawn folytatását, a PlayStation 5-re és PlayStation 4-re készülő Horizon Forbidden Westet), hanem a Sony egyik friss felvásárlása, a Firesprite is dolgozik a projekten.

A PlayStation Blogon Jan-Bart van Beek, a Guerrilla Games stúdióigazgatója, továbbá a stúdió művészeti és animációs vezetője azt írta, hogy a Horizon Forbidden West már csak hetekre van a megjelenéstől (február 18-án jön; az az időszak eléggé húzós lesz), így örömmel jelentheti be a holland csapat, hogy hamarosan ismét kimennek a vadvilágba egy új kalanddal, amit a PlayStation VR2-re teremtettek.

Az egyedi élmény (igen, ő is ezt a szót használta) direkt úgy lett megtervezve, hogy a hardver technológiáját, az innovációt és a játékmenetet is erősen megtolja. Az elképesztő vizualitás, továbbá a PlayStation VR2 Sense kontrollerek új módon történő immerziót tesznek lehetővé a Horizon világában. Nem akar a Guerrilla és a Firesprite sokat elmondani most, de egy teljesen új karakteren keresztül lesz előadva a történet. Összefutunk majd Aloy-jal és más ismerős arcokkal is, de lesznek újoncok mellettük.

Hamarosan bemutatják a Horizon Call of the Mountain főhősét is, és van Beek alig várja, hogy a VR-rajongók is csatlakozhassanak a Horizon-közösséghez egy felejthetetlen élménnyel. Később többet is elárulnak róla, így például az elvárásainkat is ennek megfelelően behangolhatjuk, addig pedig egy teaser trailer látható lent. A Horizon Call of the Mountain nem rendelkezik megjelenési dátummal, de PlayStation VR2-re készül. Talán itt még lehetőség van arra, hogy az új VR-headset nyitócímei közé bejusson a Guerrilla és a Firesprite projektje…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu