A hinduk felháborodtak a Shin Megami Tensei miatt, amiért démonokként ábrázolnak különböző hindu istenségeket

A Hinduizmus Egyetemes Társaságának elnöke, Rajan Zed felszólította a Segát, hogy javítsa ki a Shin Megami Tensei hibáját

 

A hinduizmus a világ egyik legrégebbi és harmadik legnagyobb vallása, mintegy 1,2 milliárd követővel. A hindu istenségek közül Ganesha, Hanuman, Kali, Lakshmi, Sarasvati, Shiva, Vishnu stb. állítólag a Shin Megami Tensei videojátékokban használt különböző démonok között szerepelnek – mutat rá (ismét) a vallási vezető.

Zed azt állította, hogy a globális hindu gondolkodást képviseli, amikor nyilvános bocsánatkérést követelt a Sega Sammy Group elnökétől, Haruki Satomitól és Hajime Satomi elnöktől. Azt is javasolta, hogy vizsgálják felül rendszereiket és eljárásaikat, és képezzék ki alkalmazottaikat a vallási és kulturális érzékenységek kezelésére.

Rajan Zed rámutatott, hogy a hindu szentírások, szimbólumok, fogalmak, ikonok és istenségek kereskedelmi vagy egyéb célokra történő újragondolása helytelen, mivel további zavart kelt. „A hindu istenségeket arra szánták, hogy templomokban és otthoni szentélyekben imádják őket, és nem arra, hogy démonokká degradálják őket egy videojátékban, hogy a virtuális csatatéren harcban használják őket” – ahogy Zed fogalmaz.

„A hinduk üdvözölték a szórakoztatóipart, hogy merüljenek el a hinduizmusban, de komolyan és tisztelettel tegyék azt, és ne a hinduizmus szentírásainak, szimbólumainak, fogalmainak, ikonjainak és istenségeinek átformálására a merkantil kapzsiság érdekében.” Rajan Zed hangsúlyozta, hogy „Ő vagy más hindu tanítók szívesen biztosítanák a szórakoztatóipar valódi keresőinek a hinduizmussal kapcsolatos tanulmányaikhoz és kutatásaikhoz szükséges forrásokat”.

Rajan Zed nem először intéz ilyen felhívást. Zed a korábbi években már tiltakozott a Shin Megami Tensei IV FINAL-ban szereplő Genie Krishna ellen, amely 2016 februárjában jelent meg. Ha érdekel a Shin Megami Persona V tesztje, itt olvashatod el.

Forrás: malayalamdailynews

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu