Egy elemző szerint nincs sok esély a Nintendo Switch Pro megjelenésére!

Mivel idén már öt éves lesz a nagy N kifejezetten sikeresnek nevezhető Nintendo Switch konzolja, talán már inkább egy utódról kell beszélnünk, nem pedig egy félgenerációs frissítésről (amit a Sony és a Microsoft talán ebben a generációban is megejthet…).

 

2021 folyamán gyakran beszámoltunk egy állítólagos erősebb Nintendo Switch modellről, amit Nintendo Switch Pro névre kereszteltünk el jobb ötlet híján (hiszen pletykákról volt szó). A japán konzolgyártó cég végül valóban bejelentett egy új változatot „a kapcsolóból”, ám az októberben elstartolt Nintendo Switch OLED modell mindössze kijelzője és dokkja tekintetében növekedett, teljesítménye nem változott, így ezt nem lehet még félgenerációs újításnak sem nevezni (hanem inkább a Nintendo 3DS és a Nintendo 2DS esetében is látott XL változatok itteni megfelelőjének).

Ezek ellenére is vannak, akik hisznek a Nintendo Switch Pro kiadásában, de a kérdéses személyek már nem biztosak abban, hogy milyen formátumban (hardver), illetve mikortól lesz kapható, ha a nagy N tényleg így dönt. Közéjük nem tehető Piers Harding-Rolls, az Ampere Analysis elemzője, aki a Gamesindustrynak beszélt arról, hogy miért is ne bizakodjunk a Switch negyedik változatának (hiszen az alap verzió mellett ott a nem dokkolható Nintendo Switch Lite is!) 2022-es megjelenéséről…

Az elemző az idei teljesítményt a konzolos piacon nem gondolja erősnek, ugyanis a Nintendo Switch értékesítései lassan csökkeni kezdenek, miután a konzolos videojátékok utóbbi néhány évét remek időszaknak tekinti Harding-Rolls. De ennek ellenére is úgy látja, hogy a Nintendo Switch termékcsalád lesz az éllovas idén is, mégpedig kb. 21 millió eladott hardverrel, amiben fontos szerepe lesz az OLED verziónak. A Nintendo Switch Pro-ról csak annyit mondott, hogy nem vár ilyet. Az Ampere Analysis előrejelzései 2024-re teszik a következő generációs Nintendo konzolt, így ő nincs meggyőzve a Switch Pro megjelenéséről.

Van ráció a gondolatmenetében. Ha idén mégis megjelenne a Nintendo Switch Pro, az olyan volna, mintha a Sony 2018-ban hozta volna ki a PlayStation 4 Pro-t. (2016 novemberében rajtolt el, HÁROM és nem ÖT évvel az alap változat után!)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu