A klasszikus DOOM már forgótárcsás telefonon is elindult és működik!

Az id Software lövöldözős játéka: a DOOM továbbra is ösztönzi a felhasználókat, hogy a kreatív elméjüket hasonlóan örült adaptáláshoz kamatoztassák.

 

Az id Software klasszikus lövöldözős játékát, a DOOM-ot 1993-as megjelenése óta szinte minden képernyővel rendelkező platformra portolták már – és most már anélkül is, hiszen a játékot egy régimódi rotációs telefonra is átültették.

Azok számára, akik túl fiatalok ahhoz, hogy emlékezzenek, a rotációs telefonok olyan analóg készülékek voltak, amelyeknél a telefonszám minden egyes számjegyét egyenként kellett tárcsázni, mielőtt hívást lehetett kezdeményezni. Olyan távol álltak az okostelefontól, amennyire csak el lehet képzelni.

A hacket a DOOM egyik eredeti alkotója, John Romero (köszönjük, The Gamer) szúrta ki, aki megosztotta a képeket a következő felirattal: „Hello operator? Szeretnék jelenteni egy Cacodémont.”

A mod a Reddit-felhasználó g_calgary munkája, aki korábban már közzétette munkáját, amelyben a forgó telefon analóg jeleit egyszerű szövegbevitelre képezte le. Miután kihívást kapott, hogy használja a technikát a DOOM játékhoz, g_calgary bekapta a csalit, bár az eredmény  szerinte: „egyszerűen borzalmas élmény”. Nem ajánlom! LOL”.

Ez jó tanácsnak tűnik, mivel ez a hack úgy tűnik, hogy a „csak azért, mert megtehetjük, nem jelenti azt, hogy meg is kell tennünk” szellemében történt. Míg a g_calgary a billentyűzetparancsokat a telefon bevitelére képezi le, a forgó telefon lassúsága miatt minden egyes lépésnél egy „4”-est kellett tárcsázni. Fájdalmas nézni, nemhogy játszani.

Aki azonban elég kíváncsi arra, hogy saját maga kísérletezzen a DOOM kínzóan lassú változatával, az a GitHubon megtalálhatja a kódot, amellyel egy forgótelefont használhat billentyűzetként. Az azonban már más kérdés, hogy 2021-ben találunk-e működő rotációs telefont.

 

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu