2022 második felében enyhül az alkatrészhiány: az NVIDIA pozitív évre számít

TECH HÍREK – Az alkatrészhiány már régóta sújtja a technológiai ipart, de az NVIDIA arra fogad, hogy 2022 második felére enyhül a probléma

 

A PC-jüket frissíteni vagy új generációs konzolt vásárolni kívánó játékosok számára 2022 borzalmas évnek ígérkezik. Az erőforráshiány állandó fenyegetés a technológiai tájképre, ami miatt az AMD pesszimista előrejelzésekről számolt be, Phil Spencer is hozzátette a magáét ezekhez a kijelentésekhez, a Nintendo pedig bejelentette, hogy a Nintendo Switch gyártása esetleg megtorpanhat. De minden problémának van vége, és az NVIDIA azt állítja, hogy látja a fényt az alagút végén.

Bár azt látjuk, hogy a helyzet nem virágzik, mégis fényesebb jövőt vetítenek előre a zöld cégtől. Amint arról a Tom’s Hardware a Seeking Alfán keresztül beszámolt, az NVIDIA pénzügyi igazgatója, Colette Kress megragadta a 24. Needham Growth Conference alkalmát, hogy nyilatkozzon a jelenlegi problémákhoz való alkalmazkodásukról: „Láttuk, hogy a csatornaszintek kissé szűkösek voltak, és az ellátási lánc partnereinkkel együtt dolgozunk azon, hogy növeljük a kínálat elérhetőségét.

Kress pedig tovább megy, és egy hozzávetőleges dátumot is megad, amikor a normális termelés és az erőforrások elosztása állítólag újraindul: „És jól érezzük magunkat az ellátási helyzetünkkel kapcsolatban, ahogy 2022 második felébe lépünk.” Tehát minden más pesszimista előrejelzést félretéve, most már van egy halvány esély arra, hogy a vártnál hamarabb javul a helyzet, legalábbis az NVIDIA-nál.

A technológiai óriás az RTX 3090 Ti megjelenése előtt szeretné megnyugtatni a felhasználókat, bár a részleteket, például az árat és a megjelenési dátumot még nem jelentették be. Ez volt az egyik nagy bejelentés a legutóbbi bemutatóján, ahol többek között megfizethető árú grafikus kártyákat, új notebookcsaládot és egyebeket is bemutatott.

Forrás: guarded 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu