Paul McLaughlinre emlékezik Peter Molyneux

Paul McLaughlinre művész 57 éves korában hunyt el decemberben, és három évtizedes karrierje során több játékban is megtalálhatjuk keze nyomát.

 

McLaughlin utolsó munkahelye a 22cans volt, ahol művészeti vezetőként dolgozott a Curiosity-n, a Goduson, illetve a The Trialon. Ha ismerős a stúdió neve, nem véletlen: Peter Molyneux-nak nem kevés köze van ehhez a csapathoz, és ők ketten korábban is dolgoztak már együtt, hiszen McLaughlin tizenöt évig a Lionhead művészeti rendezője volt, így a Fable és a Black & White játékok is az ő nevéhez fűződtek…

Az Eurogamer írt arról, hogy több játékipari személy emlékezett meg McLaughlinról, de Molyneux, akit gúnyosan a játékipar szarkájának is nevezhetnénk (ugyanis főleg a Fable során volt, hogy túlzottan is magasra tette ígéreteivel a lécet), elég szívhez szóló módon írt elhunyt kollégájáról és bajtársáról, mert ők ketten valóban sokban közösködtek.

Molyneux arról írt, hogy McLaughlin 1990-ben lépett az életébe. Ekkor a Bullfrognál (akik eddigre már kiadták a Populous-t…) munkához kezdett, és annak negyedik alkalmazottja volt. Szerinte ő volt az első valódi videojátékos művész, akivel összefutott, és rövid időn belül felbecsülhetetlen értéke lett, ugyanis sok játékban alapvető részt teremtett. A Powermongerben, a Syndicate-ben, a Magic Carpetben, a Theme Parkban, illetve a Dungeon Keeperben ő emelte magasabb szintre azokat.

Molyneux hozzátette, hogy a Lionhead alapításakor nem csak felügyelői szerepe volt a Black & White, a The Movies és a Fable esetében, hanem a cég irányításában is közreműködött. Ezért egy remek művésznek, egy elképesztő mentornak, illetve inspirálónak tekinti McLaughlint, aki számára nagy mérföldkő volt életében. Profi, morális, és eközben humoros személy volt, aki bármilyen helyzetben képes volt fair és értelmes megközelítést alkalmazni. Molyneux-nak napról napra, minden módon hiányzik McLaughlin, akinek öröksége sokáig érzékelhető és látható lesz.

Paul McLaughlint felesége és három gyereke gyászolja. A Molyneux által megnevezett játékoknak egyedi, megkülönböztethető stílusa volt. Isten nyugosztalja.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu