„Dupla annyi PlayStation 5 fog fogyni idén, mint Xbox Series”

Az Ampere Analysis elemző cég szerint a Sony kétszer annyi PlayStation 5 konzolt fog értékesíteni, mint az Activision Blizzard bekebelezésére készülő Microsoft…

 

Az Ampere egyik elemzője, Piers Harding-Rolls a Twitteren osztotta meg, hogy mi is az ő előrejelzése a 2022-es évre. Szerinte a PlayStation 5-ből (beleértve a Blu-ray meghajtón spóroló, így olcsóbb PlayStation 5 Digital Editiont is) tizennyolc millió példány fogy idén, míg az Xbox Series X (és a szintén optikai meghajtót kivágó Xbox Series S) kilenc millió értékesítést fog összehozni 2022 során. Szóval a Sony tovább fogja nyitni az ollót közte és a redmondiak között.

De ez sem lesz elegendő a trónfosztáshoz: Harding-Rolls szerint bár a PlayStation 5 és az Xbox Series elérhetősége (azaz van-e belőlük a boltokban) javulni fog lassan az év során, a két cég nem fogja a Nintendót utolérni, mert a Nintendo Switch lesz a piacvezető idén 21 millió értékesítéssel. A „kapcsoló” iránti keresletet a Nintendo Switch OLED modell, az októberben elstartolt, valamivel nagyobb (és más típusú) kijelzőjű, továbbá dokkján LAN-porttal rendelkező verzió fogj megtolni.

A Sony még júliusban mondta, hogy a PlayStation 5 a leggyorsabban fogyó konzolja lett, ugyanis a PlayStation 4-hez képest egy hónappal gyorsabban érte el a tíz millió eladás mérföldkövét. (Csakhogy a játékipar folyamatosan növekszik, így a kereslet is nagyobb a hardver iránt, szóval ez nem olyan nagy szám még a nemzetközi ellátási láncban felmerülő, és a Kínában berobbanó omikron miatt ismét érkező hiányosságok ellenére sem.)

A Sony bizakodik, hogy március végére eléri a tavaly áprilisban megkezdett üzleti évben a célját (14,8 millió PlayStation 5-öt akar a boltokba szállítani, ami azonos lenne a PlayStation 4 első teljes üzleti évében felmutatott eredménnyel…), de ki tudja, hogy a pandémia milyen irányt vesz. A Nintendót utolérni a Sony sem fogja: a lassan öt éve elrajtolt Switch-ből ugyanis minimum 92,87 millió jutott el a boltokba, és mivel ez novemberi adat, nem lenne meglepő, ha a következő jelentésében a nagy N már a 100 milliót ünnepli…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu