Phil Spencer Xbox-főnök is gratulált a PlayStationnek a Bungie megvásárlásához

Spencer sem hagyhatta szó nélkül, hogy a Sony felvásárlási szerződést kötött a lövöldözős műfaj egyik legikonikusabb videójáték-stúdiójával.

 

 

Phil Spencer személyes sikerként könyvelhette el, hogy a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot. Azonban alig két héttel később a PlayStation máris megtette (első) válaszlépését: az iparág egyik legtapasztaltabb és legikonikusabb stúdióját vásárolta meg, különösen, ami a lövöldözős játékok műfaját illeti. A Bungie 3,6 milliárd dollárért lett a Sony, vagyis a PlayStation Studios része, a reakciók pedig gyorsak voltak.

Hermen Hulst hálás Phil Spencer gratulációjáért

Mivel a stúdió korábban szoros kapcsolatban állt az Xbox-szal, várható volt, hogy Phil Spencer hamar megszólal: a tőle megszokott udvariassággal, dicsérettel illette a legendás stúdiót, olyan franchise-ok atyját, mint a Halo és a Destiny. Az Xbox-vezér gratulált Hermen Hulstnak, a PlayStation Studios vezetőjének is, aki fontos taggal bővítette a termékeny stábot.

Hulst hálás volt a gratulációért, megjegyezve, hogy „izgalmas időket élünk játékosként.” Bármilyen hihetetlennek is tűnik a 2022-es év elképesztő kezdete után, úgy hírlik, hogy egyik vállalat sem teszi még félre a csekkfüzetet. A Microsoft kitartott amellett, hogy az Xbox továbbra is stúdiókat fog felvenni a soraiba, míg korábban maga Jim Ryan magyarázta el, hogy a PlayStationtől is számíthatunk további felvásárlásokra a közeli jövőben.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu