Az X-Men írója jegyzi az American McGee’s Alice videójáték-sorozat tévés adaptációját

MOZI HÍREK – Az American McGee’s Alice egy sötét, erőszakos feldolgozása Lewis Carroll klasszikusának: egy új tévésorozat formájában mutatkozik majd be a kis képernyőn.

 

 

Amikor Tim Burton Alice Csodaországban című filmjét bejelentették, sokan azt remélték, hogy a film egy sötétebb víziót kelt majd életre Csodaországról – hasonlóan az American McGee’s Alice című klasszikus videójátékhoz, amelyről mi is írtunk retró-kritikát. Habár a film sem éppen könnyed, vidám hangvételéről lett híres, messze elmaradt attól a felkavaró történettől, amit a játék, illetve annak folytatása, az Alice: Madness Returns; valamint a fejlesztés alatt álló harmadik rész, az Alice: Asylum mesél el. Most úgy néz ki, hogy ez a kísérteties és gyilkos vízió Csodaországról a kis képernyőre is átkerül egy új tévéadaptációban, amely showrunnereként az X-Men íróját, David Hayter szemelték ki.

Maga Amerikai McGee osztotta meg a hírt, amit a The Hollywood Reporter közölt azzal a kommentárral, hogy „nagy újdonság bejelentésére utalt”. Bár egyelőre nincsenek részletek arról, hogy melyik platform forgalmazza majd a sorozatot, vagy bármilyen más konkrétum, már maga a tudat is lelkesíti a játékszéria rajongóit, akik már régóta vártak erre a fejleményre.

„Az American McGee’s Alice és az Alice: Madness Returns játéksorozat a klasszikus mese úttörő újragondolása” – mondta Hayter, akit a játékosok a Metal Gear Solidban Solid Snake hangjaként is ismerhetnek.

„Elvisz egy megrontott Csodaország szívébe, és fényt vet olyan árnyékos zugokba, amelyeket a világ még sosem látott. Több mint izgatott vagyok, hogy az őrület és a csodák eme világát a nagyközönség elé tárhatom.”

„Izgatottan várom a közös munkát, és tudom, hogy az Alice-rajongók őrült szeretettel fogadják majd” – tette hozzá McGee a saját nyilatkozatában.

Lewis Carroll klasszikus Alice-regényeinek sok feldolgozása született az évek során: az American McGee’s Alice 2000-ben érkezett az EA Games-től egy felnőtt közönségnek szánt, gyilkosság, halál és egy sötét és züllött Csodaország témáival. Az eredeti játék története szerint Alice több éves pszichológiai kezelésen esik át, miután szüleit megölték, és sérült agya Csodaországot használja menedékként, ám zaklatott elméje valami nagyon veszélyes hellyé változtatta a fantáziavilágot…

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu