A Microsoft vezérigazgatója az Activision Blizzard megvásárlásáról: „Még mindig csak harmadikak vagyunk az iparágban”

Satya Nadella szerint az iparág széttöredezett, ezért az Xbox nem lesz monopolhelyzetben.

 

 

A titánvásárlás, amivel az Xbox pár hete meglepte az iparágat, már jól ismert; maga Phil Spencer is megosztott néhány kommentárt később, de mi a helyzet a Microsoft vezérigazgatójával? Satya Nadella végre nyilatkozott az ügyben, megemlítve, hogy az Xbox a felvásárlás után is „a 3. számú” marad az iparágban, így nem fogja hátráltatni a monopolhelyzet veszélye.

„A hely, ahol a korlátozások valóban rejlenek, az a terjesztés” – Satya Nadella

Nadella az Activision Blizzard felvásárlásával kapcsolatos nézeteit a Financial Timesnak osztotta meg. A vezérigazgató úgy véli, hogy a játékipar túlságosan széttöredezett, és a Microsoft még mindig elmarad olyanoktól, mint a Tencent és a Sony. „Ez az alapvető kategória” – mondta a vezérigazgató. „Igen, nagy játékosok leszünk, de csak a töredezett mezőnyön belül.”

„Miért próbálnak ezek a tartalomgyártó cégek növekedni?” – folytatta Nadella. „Azért, mert az a hely, ahol a korlátozások valóban rejlenek, az a terjesztés.” A vezérigazgató kifejtette, hogy a Microsoft éppen ezért reméli, hogy az Activision Blizzardéhoz hasonló vásárlásokkal, az xCloudhoz hasonló eszközök alkalmazásával sikeresebben terjesztheti majd termékeit a játékosok körében.

Nadella hozzátette, a Windows az egyetlen nyílt terjesztési platform a videójáték-tartalmak számára. „A Windows legnagyobb boltja a Steam, és ez nem a miénk” – magyarázta a vezérigazgató. „Az emberek bármilyen fizetési eszközt használhatnak, míg a többi játékplatform zárt.”

Az Xbox Game Pass jelenleg a Microsoft játékrészlegének egyik legerősebb aspektusa, az előfizetésekből és a bevezetésekből származó rekordbevételeket ér el. Most, hogy az Activision Blizzard is az Xbox része lett, a közösség már nagyon várja, hogy olyan ikonikus címek érkezzenek az előfizetéses szolgáltatásra, mint a Call of Duty, az Overwatch és még sok más.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu