Phil Spencer életműdíjat kap a 25. éves DICE Awards-on

Todd Howard, a Bethesda igazgatója és producere adja majd át Phil Spencer díját az eseményen.

 

 

Az Academy of Interactive Arts & Sciences (AIAS) most jelentette be, hogy az Xbox vezérigazgatója, Phil Spencer életműdíjat kap a 25. éves DICE Awards ünnepségen. Az eseményre február 24-én Las Vegasban kerül sor, a díjat pedig Todd Howard, a Bethesda igazgatója és producere adja át Spencernek.

„Alig várjuk, hogy megünnepelhessük Spencer jelentős, az iparágra gyakorolt hatását” – Meggan Scavio

„Phil Spencert 2022 januárjában nevezték ki a Microsoft Gaming vezérigazgatójának, és több mint 30 éve dolgozik a technológia és a szórakoztatás területén” – olvasható a hivatalos közleményben. „Mióta 1998-ban a Microsoft gyakornokaként csatlakozott a vállalathoz, Spencer számos pozíciót töltött be a vállalaton belül, többek között alelnökként, az Xbox vezetőjeként és általános igazgatóként.”

Meggan Scavio, az AIAS elnöke szerint Phil Spencer egész pályafutása során szenvedélyről és vezetői képességekről tett tanúbizonyságot. „Számtalan olyan hatásos kezdeményezésért felelős, amelyek visszhangot keltettek az egész videójáték-iparban” – mondta Scavio. „Alig várjuk, hogy megünnepelhessük Spencer a videójátékok történelmére gyakorolt jelentős hatását.”

Mi ez az életműdíj? Ez egy olyan kitüntetés, amelyet csak azon személyeknek tartanak fenn, akiknek az eredményei több tudományágban, hosszú iparági pályafutásuk során terjedtek el. „Azok, akik megkapják, jellemzően olyan személyek, akiket az üzleti életben betöltött vezető szerepükért tüntettek ki” – áll a hivatalos közleményben. „Ezek a személyek jelentős és pozitív változásokat hoztak az iparágban.”

Az iparág más ikonikus tagjai is megkapták már ezt a díjat, mint például a Nintendo Wii atyjának tekintett Genyo Takeda. Ami Spencert illeti, utoljára akkor hallottunk róla, amikor gratulált a PlayStation-nek a Bungie felvásárlásához.

Forrás: AIAS

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu