Jön a Dying Light 2 frissítése, de a legdurvább főküldetésbugokat még nem javítják

A Dying Light 2 frissítése több tucat hibát javít PC-n, Playstation és Xbox konzolokon is, de az általunk PlayStation 5-ön tapasztalt, főquestet érintő, és a „majdnem” game breaking bugokat csak a következő update-ben gyomlálják ki.

 

Múlt pénteken érkezett a boltokba a Techland új része, a Dying Light 2, amely visszahozza a zombiapokalipszist és a sorozatra jellemző parkour mechanikát. A játék az első napokban kiváló premiernek örvendett, de a fő kritikák a teljesítményre és az első részeknél megfigyelhető grafikai hibákra irányultak.

A fejlesztcsapat tisztában vannak a problémákkal, és a hivatalos Twitter-fiókján keresztül felsorolta a megoldásokat, amelyeket a következő hetekben fognak bevezetni. A számos javítást három különböző üzenetben részletezik, amelyek a PC-s, PlayStation és Xbox verziókhoz is eljutnak majd. Több tucatnyi van belőlük, és a legtöbbjük a hibajavításokhoz és a játéklezárásokkal, a kapcsolat stabilitásával és az általános játékegyensúlyozással kapcsolatos megoldásokhoz kapcsolódik. Néhány hibát már a következő napokban kijavítanak, míg másokra még egy kicsit várni kell.

Így javulnak az összeomlásokkal, a holttestekkel, az eladókkal és néhány gomb hozzárendelési lehetőséggel kapcsolatos problémák. Hasonlóképpen, a DLSS-sel kapcsolatos javításokat is hozzáad. Megjegyzendő, hogy az első PC-s frissítés (1.0.4) már tegnap óta elérhető, a patch notes a játék Steam oldalán jelent meg, a PlayStation 5-ön viszont még nem találkoztunk vele.

Image

Sajnos az általunk tapasztalt, igen durva quest bugokat (melyek a fősztorit, így a tényleges progress-t is érintik) ebben a mostani frissítésben még nem gyomálták ki a játékból. Többször is előfordult, hogy hiába teljesítettem questeket – például úgy, hogy beszereztem a szükséges tárgyakat, megtaláltam tárgyakat, karaktereket, vagy megöltem egy fontosabb ellenségeket – újra kellett kezdeni, mert a quest nem „frissített” valamilért, ráadásul ilyen visszarakott a játék valahová jó messzire, arról nem is beszélve, hogy ugyanazokat a dolgokat megisméltelni, nagyobb ellenséget ismét leverni, mert ennyire bugos a játék, különösen bosszantó. Erről és más tapasztalataimról is a hét végefelé írok majd, szóval aki még nem vette meg a játékot és gondolkozik rajta, az szerintem várja meg a tesztemet.

Image

A Dying Light 2 Stay Human PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re érhető el. A Nintendo Switch verzió késik és később érkezik, a felhős játékon keresztül pedig néhány hónap múlva férhetünk majd hozzá.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu