Elképesztő helyzet! A Paramount+ számára készülő Halo-sorozatot fenyegetik a sorozat egykori zeneszerzői!

MOZI HÍREK – Marty O’Donnell és Mike Salvatori és a Microsoft közötti jogvita veszélyezteti a Halo-sorozat megjelenését.

 

Úgy tűnik, hogy a Microsoft és az olyan sagák zeneszerzői, mint a Halo és a Destiny közötti vita még messze nem ért véget. Tavaly év végén meglepő helyzetet élhettünk át, amikor Marty O’Donnell, az iparág egyik legelismertebb zeneszerzője kénytelen volt közzétenni egy videót, amelyben arra kérte a felhasználókat, hogy semmisítsék meg az összes zenét, amit engedély nélkül terjesztett nekik.

Ez alkalommal Marty O’Donnell a Halo: Combat Evolved zeneszerzőjével, Mike Salvatori, együtt követeli a több mint két évtizede állítólag ki nem fizetett jogdíjakat . A Gamesindustry által idézett hosszas Eurogamer cikk utal a 2020 júniusában benyújtott perre, amelyben a zeneszerzők azzal vádolják a céget, hogy nem adta meg nekik a megfelelő elismerést és kártérítést az első Master Chief videojátékon végzett munkájukért.

A zeneszerzők jogdíjat követelnek a videojátékok néhány ikonikus hangsávjáért, amelyeket a Bungie-nak licenceltek volna, mielőtt a Microsoft 2000-ben felvásárolta volna a stúdiót. Bár a Microsoft fizetett a munkákért, O’Donnell és Salvatori szerint a vállalat nem volt átlátható az eladásokkal kapcsolatban annak érdekében, hogy a jogdíjak pontosak legyenek.

A Microsoft elleni perben megfogalmazott vádak között szerepelnek a következők: szerződésszegés , a közös vállalkozás jogdíjbevételeinek fejlesztésére vonatkozó bizalmi kötelezettség megszegése, a jóhiszeműség és tisztességes eljárás kötelességének megszegése, valamint jogtalan gazdagodás. Ha a zeneszerzők nem jutnak megállapodásra a Microsofttal a jövő hétre tervezett közvetítés során, az ügy bíróság elé kerülhet.

Ez a helyzet tovább bonyolítaná az ügyet, és közvetett áldozatot követelhetne, mivel a zeneszerzők jogi csapatát arra utasították, hogy próbálják meg előzetesen megakadályozni a Halo sorozat megjelenését a Paramount+ számára egy tiltó végzéssel . A Pablo Schreiber által játszott Master Chief új kalandjainak premierje március 24-én lesz. A zeneszerzők és a Microsoft közötti számos nézeteltérés között ott van a Halo Infinite-ban hallott eredeti zeneszámok új verzióinak hitelesítésének hiánya is.

Forrás: Gamesindustry, Eurogamer,

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu