Breaking: az Amazon egy élőszereplős Blade Runner tévésorozaton dolgozik Ridley Scott-tal!

MOZI HÍREK – A sorozat állítólag 50 évvel a Blade Runner 2049 után játszódik majd.

 

 

A Blade Runner – vagyis magyar címén Szárnyas fejvadász – következő felvonása a jelek szerint egy élőszereplős tévésorozat lesz az Amazontól, és az eredeti rendező, Ridley Scott visszatér a Blade Runner 2099 című projekt executive producereként.

A Blade Runner 2099 50 évvel a 2017-es, Denis Villeneuve rendezésében készült Blade Runner 2049 után veszi fel a fonalat, és Silka Luisa (az Apple TV Plus Shining Girls című sorozatának showrunnere) lesz a sorozat írója és executive producere. A Deadline információi szerint Scott maga is rendezheti a sorozatot.

Ridley Scott már korábban, még novemberben egy BBC-interjúban – a sorozat első nyilvános említéseként – belengette a projektet, megemlítve, hogy az élőszereplős sorozatot egy 10 epizódból álló szériaként fejlesztik, amelynek pilotját már megírták. A Blader Runner 2099 nem az első spin-off sorozata lesz az ikonikus sci-fi franchise-nak; az Adult Swim is bemutatott egy anime sorozatot, a Blade Runner: Black Lotust, amely tavaly év végén tovább bővítette a Blade Runner-univerzumot.

Nagyon úgy tűnik, az Amazon elektromos bárányokról álmodik…

Az eredeti Szárnyas fejvadász 1982-ben került a mozikba, és azóta a valaha készült egyik legkedveltebb sci-fi filmként vált ismertté (és egyben az egyik legvitatottabb is, tekintve a rengeteg különböző vágást, amelyek egymáshoz viszonyított érdemei évtizedek óta internetes viták táptalajául szolgálnak). A 35 év után elkészült folytatás, a Szárnyas fejvadász 2049 2017-ben került a mozikba, kritikai – ha nem is kereskedelmi – sikerrel.

Az, hogy az Amazon a bejelentések szerint az élőszereplős Blade Runner-sorozat otthona, jól mutatja a megacég streaming-ambícióit, mivel továbbra is igyekszik kiépíteni a kötelező tartalmak könyvtárát. Az Amazon Studios az elmúlt években sokat fektetett be a műfaji televíziózásba: a vállalat az eredeti törlés után átvette a The Expanse-t (A Térség), valamint olyan nagy költségvetésű projekteket, mint a The Wheel of Time (Az Idő Kereke) és a The Lord of the Rings: The Rings of Power (A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi – ez utóbbi a 465 millió dolláros költségvetésével a valaha készült legdrágább tévésorozatnak tűnik).

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu