Dead Island 2: már a kiadócsoport vezérigazgatója is utal az érkezésére!

Az Embracer Group vezérigazgatója, Lars Wingefors nem nyilatkozott részletesebben a Dead Island 2-ről, de ki ki tudja, talán végre megvalósulhat a generáció Duke Nukem Foreverje…

 

Igaz, Duke ennél tovább váratott minket, hiszen egy 1997-es bejelentés rémlik, majd 2011-ben jutott el a játékosok kezei közé, ami ugye barátok közt is tizennégy év; a Dead Island 2 órája pedig még nem érte el a nyolc évet (hiszen a 2014-es E3-on lett bejelentve), de azért mostanában nem nagyon volt olyan alkotás, aminek több mint egy évtized kellett a bejelentésétől a kiadásáig. (Az előző konzolgenerációban ilyen volt a Nioh.)

2021-ben az Embracer Group alá tartozó Deep Silver mohón bejelentette, hogy PC-n Epic Games Store-exkluzív lesz a Dead Island 2 (és a DS-t ismerve Denuvóval is megtolják majd nesze sánta, itt egy púp alapon). Aztán megint síri csend és hulla szag, de az Embracer előző negyedéves üzleti jelentése során Wingefors egy kérdezz-felelek során arra utalt, hogy az emberek már-már leírták a Techland hagyatékát (csodálkoznak?). A „műsorvezető” Oscar Erixon, a Carnegie részvénypiaci elemzője azt mondta, hogy a játékosok nem nagyon tudnak arról, hogy még életben van-e a projekt, amit sok-sok fejlesztő után most a Deep Silver Dambuster stúdiója készít (ők fejezték anno be a Homefront: The Revolutiont is). Ezért pedig a következő üzleti évben (2022 áprilisa-2023 márciusa között) számíthatunk-e a megjelenésre? Hiszen már kb. tíz éve áll fejlesztés alatt.

Wingefors nem dőlt be a kérdésnek de azt mondta, hogy nem beszélhet a játékról, hizen nins bejelentve, de van egy, még nem leleplezett AAA címük, amiről azt gondoljuk, hogy ez a Dead Island 2. Itt értelemmel tele nézett Erixonra, majd hozzátette, hogy nehéz ennél részletesebben beszélnie a témáról, de izgatott a be nem jelentett játékokkal kapcsolatban. Szóval utalt rá, de nem nagyon akarta megerősítenii.

A Dead Island 2 tehát készülhet, és elvileg a következő üzleti év során meg is jelenhet. A lenti képen a Koch Media részlegének prezentációjában (ide tartozik a Deep Silver) felbukkant a Payday 3, a Shadow Warrior 3, a Crossfire Legion, illetve a Saints Row reboot mellett

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu