A Little Orpheus PC-s és konzolos megjelenését az ukrajnai háború miatt határozatlan időre elhalasztják

A játék jellegéből adódóan a Secret Mode úgy érzi, hogy nem alkalmas az idő a Little Orpheus új verzióinak megjelenésére.

 

 

A Little Orpheus fejlesztői nincsenek egyedül: Oroszország Ukrajnával szembeni agressziója szinte mindenkit sokkolt, a videójáték-ipar sem tévesztette szem elől a szomorú eseményt, amit éppen átélünk. A The Chinese Room csapata, amely a Dear Esther fejlesztéséről és az Amnesia: A Machine for Pigs-ben való részvételéről ismert, úgy döntöttek, hogy az ukrajnai háború miatt elhalasztják Little Orpheus című játékuk PC-s és konzolos megjelenését, amit tegnapra terveztek.

Ezt maga a kiadó, a Secret Mode jelentette be Twitter-fiókján keresztül. A közleményben a forgalmazó úgy véli, hogy nem ez a legjobb időpont egy olyan cím piacra dobására, amely a valósággal nem egyező háborús kontextust dolgoz fel: „Bár a Little Orpheus eredetileg 2020 júniusában jelent meg az Apple Arcade-on, és nem utal közvetlenül a közelmúltban történt világeseményekre, felismerjük, hogy a játék egyes témái és tartalmai felzaklathatják a játékosokat ebben az időszakban.”

A Secret Mode tehát bejelenti, hogy a Little Orpheus megjelenési dátum nélkül marad PC-re és konzolokra, legalábbis egyelőre, és megköszöni a közösség megértését. Elvégre a The Chinese Room címében egy szovjet esztétikájú kalandjátékról van szó, amelynek főszereplője egy orosz pilóta, így inkább egy nyugodtabb időpontra halasztják a megjelenést.

Az ukrajnai háború mozgósítási hullámot váltott ki a videójáték-iparban

Ennek jegyében több fejlesztő is úgy döntött, hogy nagyobb összegeket adományoz az országban kialakult helyzet által érintettek megsegítésére, amiben különösen a CD Projekt RED tűnt ki 200 ezer eurós adományával, illetve az Embracer Group, amely – mint azt az elmúlt órákban bejelentették – egymillió dollárral járul hozzá az ügyhöz.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu