Grand Theft Auto V, GTA Online: miképp fejlődnek az új konzolokon?

Bár nem tart még annyi újrakiadásnál a Grand Theft Auto V és a mellé társuló Grand Theft Auto Online mint a Resident Evil 4, azért a Rockstar is kezdi túlzásba vinni.

 

A Rockstar Games új részleteket közölt a 2013-ban elrajtolt Grand Theft Auto V és GTA Online PlayStation 5-ös és Xbox Serieses verziójáról, ami digitálisan néhány napon belül meg is jelenik, ám a lemezes kiadás csak április magasságában fog kijönni. A 2020-as konzolokon a PC-s, high-end grafika fog felbukkanni új grafikus módokkal, így akár 4K felbontásban és maximum 60 FPS-sel játszhatunk javult textúraminőséggel, HDR-rel, és akár sugárkövtéssel (ray tracing). Gyorsabb töltési idők, immerziót kínáló 3D audio, illetve platformspecifikus opciók is lesznek.

A Fidelity mód a legszebb látványt adja, ám 30 FPS-sel. PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en natív 4K-t és ray tracinget kapunk, ám az Xbox Series S felskálázott 4K-n futtatja a nyolc és fél éve megjelent játékot. A Performance mód 60 FPS-t céloz meg; PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en felskálázott 4K-n, míg Xbox Series S-en 1080p-n fut így a GTA V. A két erősebb konzolon Performance RT módot is kapunk, ami felskálázott 4K felbontáson, 60 FPS-re törekedő teljesítményt ad ray tracinggel. Xbox Series S-en ilyen opció nem lesz.

A gyorsabb töltési idők mellett nagyobb a népesség, változatosabb a forgalom és a növényzet, a megvilágítás, az árnyékok, a tükröződés is fejlődött, ahogy az anti-aliasing és a mozgás közbeni elmosás (motion blur is). A robbnások és a tűz látványa is erősebb lett. A DualSense-en haptikus visszajelzés és dinamikus ellenállás vár ránk PlayStation 5-ön. Érzékelhetjük az időjárás hatásait, hogy melyik irányból találtak el, de az alattunk levő göröngyös utat, vagy a robbanásokat is érzékelteti a kontroller. A PlayStation 5-ön a Tempest 3D, Xbox Seriesen pedig a Spatial Sound biztosítja a térbeli hangzást.

A Grand Theft Auto Online új járműveket és a Hao’s Special Worksot kap (legjobb, osztályon belüli autó tuningolás; versenyek különlegesen módosított jérművekkel; hetente forgatott időmérő futamok; ingyen kipróbálhatóak a járgányok a Premium Test Ride-ban). Különállóan is elérhető lesz a Grand Theft Auto Online PlayStation 5-ön (itt a megjelenéstől számított három hónapig, tehát június közepéig) és Xbox Seriesen. A Career Builder az új játékosoknak, illetve a régieknek, akik resetelni akarják karakterüket, új lehetőséget ad: négy millió GTA dollár, egy épület, fegyverek és járgányok adják meg a kezdő löketet. Új bemutató és tutorial a kezdőknek, az új frontend főmenüből azonnal Freemode-ba, rablásba, versenyekbe (Heists, Races), Adversary módokba, és a legújabb heti eventekbe lehet ugrani.

A sztori módban elért eredményeiket és a Grand Theft Auto Online-ban a karakterünket átvihetjük PlayStation 4>PlayStation 5-re, vagy Xbox One>Xbox Seriesre, de csak egyszer. Fel kell tölteni a Rockstar Games Social Clubra egy elmentést a sztori módból (meg kell állítani a játékot, Game fül, Upload Save Game opció, platformonként csak egy elmentés tárolható kilencven napig). A Rockstar Games Social Club fiókkal rendelkezők március 15-étől vihetik át az újabb konzolra a GTA Online-os karaktereiket, pénzüket, statjaikat, járműveiket, fegyvereiket, épületeiket, ruháikat és munkáikat.

A Grand Theft Auto V és a Grand Theft Auto Online március 15-én rajtol el digitálisan PlayStation 5-re és Xbox Seriesre (utóbbi tehát önállóan is, és három hónapig ingyenesen beszerezhető PS5-ön PlayStation Plus előfizetéssel). A lemezes kiadásról további részleteket később közölnek, megjelenése áprilisban lesz.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu