Alec Baldwin megnyílt a Rust-tragédiáról, támogatja az új fegyvervédelmi szabályozást

MOZI HÍREK – Alec Baldwin a Boulder Nemzetközi Filmfesztiválon való ritka megjelenése során nyilatkozott a Rust-tragédiáról és az azzal kapcsolatos perekről.

 

Alec Baldwin ritka nyilvános megjelenést tartott a Boulder Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol egy kis időt töltött azzal, hogy beszéljen a Rust forgatásán októberben történtekről. Akkor Baldwin, a film producere és sztárja egy olyan jelenetre készült, amelyben karaktere fegyvert ránt a pisztolytáskájából. Egy ponton a fegyverből éles lövés dördült el, amely megölte Halyna Hutchins operatőrt és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

A történtek óta eltelt hónapokban rengeteg ujjal mutogattak a történettel kapcsolatban, az érintettektől és a tragédia által érintettektől kezdve a közösségi médiában megosztott véleményekig. Baldwin a George Stephanopoulosnak adott televíziós interjúban nyilvánosan is mélyen beszélt a történtekről, és kifejezte meggyőződését, hogy nem ő volt közvetlenül felelős a történtekért. A BIFF-en a tragédiáról bővebben beszélve Baldwin megismételte ezt az álláspontját, kiemelve, hogy színészként bízott a rendezőasszisztensben és a díszletfegyverkezelőben, hogy a kellékfegyver biztonságos legyen.

„Gondoljunk csak bele, hogy az elmúlt 75 évben több milliárd lőszert lőttek ki film- és tévésorozatokon, és négy ember meghalt… Hasonlítsuk össze ezt a rekordot az opioidiparral, a repülőgépiparral, az autóiparral, magával a fegyveriparral… Amikor valaki, akinek az a feladata, hogy a fegyver biztonságát biztosítsa, átadja valakinek, akinek a feladata az volt, hogy a biztonság másodlagos védelmi rétege legyen, és átadja, és kijelented, hogy az a fegyver biztonságos – így éltem egész életemben. Az ottani biztonsági szakértőkre támaszkodtam, akik kijelentik, hogy a fegyver biztonságos, és átadják nekem a fegyvert. Soha nem volt problémám.”

Baldwint és sok más, a Rust készítésében részt vevő személyt több perrel is sújtottak a halálos baleset kapcsán. A helyzetről bővebben beszélve Baldwin azt sugallta, hogy a perek legalábbis egy része a gyors meggazdagodás kísérletéből származik.

„A kezdetektől fogva, attól a pillanattól kezdve, hogy ez megtörtént, mindenki kitett magáért – a sok gyötrelem és szenvedés, szörnyű érzések mellett, amiket átéltünk, és persze két áldozat van, és senki más nem áldozat, hogy úgy mondjam – olyan helyzettel volt dolgunk, ahol bizonyos embereket nem érdekelt annyira, hogy kiderüljön, mi is történt valójában. A pereskedők egy bizonyos csoportja van, bármelyik oldalon is álljanak, akiknek a hozzáállása az, hogy nos, azoknak az embereknek, akik valószínűleg gondatlannak tűnnek, elég pénzük van. És azok, akiknek van pénzük, nem gondatlanok, de nem hagyjuk, hogy ez megakadályozzon minket abban, hogy megtegyük, amit a pereskedés szempontjából meg kell tennünk. Miért perelnénk az embereket, ha nem kapunk pénzt? Ez az, amit teszel.”

A színész hozzátette, hogy alig várja, hogy minden tény kiderüljön, és biztos benne, hogy felmentik őt.

„Nagyon bizakodó vagyok, amikor a tények kiderülnek. Nem fognak büntetőjogi felelősségre vonni, de ez megváltoztatta az életemet, és ezt nem abban a hétköznapi értelemben értem, hogy belekeveredtem valamibe, vagy valaki elhalálozott. Úgy értem, hogy olyan szituációban voltam érintett, amelyben valakit megöltek. Ez megváltoztatta az életemet, már csak a fegyverek filmekben és a televízióban betöltött funkcióját tekintve is.”

Bár Alec Baldwin rámutatott arra, hogy a filmes forgatásokon az elmúlt években több millió bábu lövést lőttek ki biztonságosan és nagyon kevés incidenssel, azt mondja, hogy támogatná az új fegyvervédelmi szabályozást. Azt is megjegyzi, hogy a legtöbb filmes produkcióban még mindig valódi lőfegyvereket használnak a műanyag pisztolyokkal és hasonló kellékekkel szemben, mert „ezt akarja a közönség”, de elismeri, hogy a jelenlegi biztonsági előírásokon változtatni kell, hogy jobban biztosítsák, hogy ami Halyna Hutchinsszal történt, akit „sokan szerettek és csodáltak”, ne történjen meg mással.

„Azt nem szabad elfelejteni, hogy a filmekben azért lövöldöznek fegyverekkel, mert a közönség ezt akarja. Talán nem ez a közönség. Talán nem a fesztiválközönség, ahol olyasmit akarnak nézni, ami egy kicsit bonyolultabb. Van hova módosítani a biztonsági előírásokat, amelyekkel foglalkoznunk kell, és nagyon várom a döntéseinket.”

Egyelőre senkit sem vádoltak meg büntetőjogilag, de a Rust nyomozása még mindig folyamatban van.

Forrás: Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu