Kihátrált a konzolokról az Elite Dangerous: Odyssey

A Frontier Developments (akik a héten már bejelentették az F1 Manager 2022-t is) nem erőlteti tovább az Elite Dangerous: Odyssey konzolos változatának megvalósítását.

 

Tavaly adta ki a Frontier a „veszélyes elit odüsszeiáját” PC-re, de a fogadtatás igazán hűvös volt. Ezért a stúdió úgy döntött, hogy először a PC-s verziót hoznák rendbe, így elhalasztották a PlayStation 4-es és Xbox One-os változatot. Ez volt eddig a terv, de David Braben, a Frontier alapítója egy blogposztban vágta bele a baltát a konzolos változatokba: az Elite Dangerous: Odyssey a 2013-as konzolokra nem fog kijönni, de az alapjáték elérhető marad mind a két platformon.

Braben azt írta, hogy az Elite Dangerous: Odyssey rajtja felettébb nem volt ideális, és sajnos meg is kellett osztaniuk a konzolos és PC-s játékosbázisukat, miután először csak PC-re hozták ki ezt tavaly májusban. Azután elkezdték annak élményének javítását a számítógépen játszóknak, és bár remek eredményeket értek el, Braben szerint még mindig van teendőjük, ám az Odyssey-t megelőző és az azutáni programkódos alapokat is támogatják azóta.

Az utóbbi néhány hónapban azzal küzdöttek, hogy miképp haladjanak tovább a legjobb módon, és nehéz szívvel jutottak el oda, hogy leállítsák a konzolos fejlesztést. A játék történetével előre kell lépniük, és ehhez egyetlen programkód-alapra kell koncentrálniuk. Az Elite Dangerous továbbra is megkapja a kritikus frissítéseket a konzolokon, de a poszt-Odyssey kódalap esetében az új tartalmakkal a PC-re koncentrálna. A stúdió tudja, hogy ez nem az a hír, amit a konzolosok hallani szerettek volna, de ez nekik sem volt könnyű döntés. Braben szerint az Elite Dangerous hosszú távú jövője miatt cselekedtek így.

Az Elite Dangerous nem fog kapni PlayStation 5-ös és Xbox Series-es verziót, így a konzolos next-gen kiadásban sem érdemes reménykedni. A stúdió utalt arra is, hogy a jövőben a PlayStation 4-es, Xbox One-os elmentéseket át lehet hozni a PC-re, ami a lehető legkézenfekvőbb megoldás lenne mindenkinek.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu