Xbox: teljes újrahasznosíthatóságot ígér a Microsoft 2030-ra

Környezetbarát akar lenni a redmondi cég is, és ők nyolc éven belül száz százalékos újrahasznosíthatóságot akarnak elérni.

 

A Microsoftnak évente van egy fenntarthatósági jelentése. A legújabban azt közölte a cég, hogy lassan is, de halad a céllal a redmondi csapat. Dave McCarthy, az Xboxos műveletekért felelős vállalati alelnök egy blogposztban reagált az Xbox Wire-on a jelentésre. Szerinte a szolgáltatásaik és a termékeik hatnak a környezetre attól függően, hogy a hardvertervezés, gyártás és szállítás során milyen döntéseket hoznak meg.

A használat, illetve a termék élettartamának vége után az újrahasznosítási és újrahasználhatósági opciók sem elhanyagolható tényezők. Brad Smith, a Microsoft elnöke mondta, hogy az Xboxos értékesítések és a kibocsátások növekedtek a tavalyi évhez képest, de szerinte mindez a pandémia miatt történt. McCarthy szerint az előrehaladás sosem lineáris, ugyanis több tényező miatt ingadozhat. Nem lesz egyenes út 2030-ig, de elkötelezettek a környezeti hatásaik redukálása mellett, függetlenül a Microsoft üzleti ágazatától. Ambíciózus törekvéseik vannak.

Az Xbox konzolok, játékok és azok csomagolásai környezetbarátabbak lesznek, és az Xbox Series konzolok is már a nagyobb fenntarthatóságot figyelembe véve lettek megtervezve. A poszt szerint az Xbox Series S az első olyan konzol, ami a külsejéhez és több belső alkatrészéhez is PCR (Post-Consumer Recycled), újrahasznosított anyagokat használt. A Microsoft javított az Energy Saver, alvó üzemmódon is a konzoljaiban: az új firmware-eket és a játékfrissítéseket is le lehet így tölteni. A konzol első bekapcsolásakor alapból ez az üzemmód engedélyezett lesz, és így jóval energiatakarékosabb lehet az Xbox ökoszisztémája.

2030-ra a Microsoft hulladékmentes politikája megvalósulhat: addigra az Xbox játékok, termékek, kiegészítők, valamint a Microsoft összes termékcsomagolása 100%-ban újrahasznosíthatóvá válik az OECD-országokban. Az első lépések efelé már meg lettek téve, ugyanis az Xboxos ajándékkártyák szállítása során műanyag helyett kartont használnak, és gondolkodnak a kontrollerek élettartamának és tartósságának megőrzésén, miközben PCR-es anyagokat alkalmaznának bennük is.

Úgyhogy a Microsoft jó úton jár, de hosszú az idő még 2030-ig…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu